גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | בריאות | » | על מזונות ומשקאות | » | קיש, טארט או פאי - מה ההבדל? |
בכל פעם כאשר אנחנו ניגשים להכין מאפה במילוי ירקות וגבינות, אנחנו תוהים האם מדובר בפשטידה, קיש, פאי או טארט. אין ספק שכל מאפה שכזה טעים במיוחד, אבל לכל אחד מאפיינים שונים שמייחדים אותו כל כך. בדרך כלל, נהוג להגיש מאפים חלביים במסגרת ארוחות חלביות - בחג השבועות, באירועים משפחתיים ואפילו סתם כך כשמתחשק בארוחת ערב מפנקת במיוחד. בכתבה הבאה נעמוד על ההבדלים בין הסוגים השונים שהזכרנו, סוגי הבצקים, המילויים וגם על איך להקל על עצמכם מבלי להתפשר על הטעם והניראות.
מערכת foodsdictionary, 26.02.2018, תוכן שיווקי
אז מה הקיש המועדף עליכם?
מאפיםהעולם נחלק לאלו שאוהבים פשטידות ומאפים חלביים - ולאלו שסולדים מהם. אין ספק שמדובר במאכלים טעימים ביותר אותם ניתן להגיש בצורות שונות ומגוונות. פשטידות, קישים וטארטים ניתן לשדרג במגוון אופנים - לא משנה אם מדובר על תוספת ירק, תבלין, או שינוי קטנטן במרקם הבצק. בדרך כלל מדובר בהכנה פשוטה ולא מסובכת, ולכן מנות אלה מככבות בבראנצ'ים ואירועים מיוחדים שונים. לפני שאתם ניגשים למלאכת האפייה, כדאי שתשימו לב אילו מאפים אתם בדיוק מכינים:
ומה ההבדל בין הבצקים השונים?לכל מאפה מתאים בצק אחר, ובכדי להגיע למרקם הבצק המושלם, ישנם אלמנטים שחייבים לשים עליהם דגש על מנת להגיע לתוצאה האידאלית: בצק פריך הבצק הפריך עשוי בעיקרו מקמח ושומן. כמות השומן צריכה להיות שווה למחצית כמות הקמח, וזאת בכדי לשמור על פריכות הבצק. בנוסף, צריך לשים לב שלא מקמחים יתר על המידה את משטח העבודה, גם זאת בכדי לא לשנות את מרקם הבצק. לצד אלו, קיים מרכיב נוסף השומר על אחידות הבצק והוא הנוזל: מים, חלב או ביצים, ובכדי לקבל בצק פריך במיוחד מומלץ שלא להפריז עם כמות הנוזלים. כאשר אתם ניגשים למלאכת ההכנה, שימו לב שאינכם לשים את הבצק יתר על המידה, מאחר שלישה מוגזמת תגרום לבצק שלכם להתפורר. בצק עלים נכון שבדרך כלל כולנו מכינים מאפים מבצק עלים קנוי, אבל לפעמים אין כמו לאתגר את עצמנו עם הכנת מתכון שקשה יותר לביצוע. על מנת להכין בצק עלים נדרשת סבלנות רבה. בצק העלים מוזכר בספרי הבישול מהתקופה הרומית, אולם הצרפתים הם אלו ששדרגו את הבצק והפכו אותו למוצר שאנחנו מכירים כיום. בצק העלים הפך לחלק בלתי נפרד מהמטבח הצרפתי והוא מורכב מחומרים בסיסיים ביותר: קמח, מים, מלח, חומץ וחמאה. שילוב של מצרכים אלה יוצר בצק בעל מרקם עדין וטעים ביותר. מה שמייחד את סוג הבצק הזה הוא אופי הלישה - את החומרים היבשים לשים בנפרד מהשומן, שאותו מוסיפים באמצעות תנועות של רידוד וקיפול. באמצעות צורת הכנה זו, מתקבלות שכבות דקות ביותר של בצק ואלה מופרדות האחת מן השנייה בזכות שכבות שומן. עם אפיית הבצק, משתחררים אדים שגורמים להפרדה בין השכבות. אנחנו נציין שתהליך הכנת הבצק אינו מורכב במיוחד, אך מהלך ההכנה איננו מהיר בכלל. תהליך ההכנה כולל מספר שלבים, וביניהם זמני מנוחה וקירור של הבצק. המנוחה בין השלבים מסייעת לגלוטן לחזור לגודל המקורי ולאפשר לשומן להתגבש. חשוב לדעת כיצד לרדד את הבצק, ולשים דגש על רידוד כשהבצק קר ולא בטמפרטורת החדר. עוד נדגיש לא לקמח את הבצק ואת משטח הרידוד יתר על המידה ולהיפטר משאריות קמח מיותרות שישנו את מרקם הבצק. בנוסף, אין לרדד את הבצק לשכבה דקה מדי. גם כאשר מתחילה עבודת האפייה ישנם כמה דגשים שצריך לשים לב אליהם - עם תחילת האפייה התנור צריך להיות חם (כ- 200-220 מעלות), זאת משום שכבר בשלב הזה תהליך הפרדת העלים יתחיל והבצק יהפוך לזהוב במהירות רבה. לאחר דקות ספורות יש להנמיך את החום ל- 180 מעלות ולהמשיך באפייה. המילויים המועדפים למאפה מנצחלכל אחד יש את הפשטידה והקיש המועדפים עליו, ולצד אלו מילויים טעימים המורכבים משילוב של גבינות, ירקות ותבלינים:
שילוב גבינות יהפוך כל קיש למעדן
3 סוגי גבינות שבלעדיהן המאפה שתכינו לא יהיה מושלםבכל מאפה חלבי צריך לשים לב אילו גבינות וממרחים משלבים בכדי שהטעם והמרקם יהיו מעודנים. בחרנו עבורכם 3 גבינות שבלעדיהן אתם לא יכולים להתחיל את מלאכת הכנת הקיש או הפשטידה:
קשה לארח לארוחה חלבית מושלמת: האמנם?כל אירוע מיוחד חייב להכיל מגוון מנות טעימות שתשאירנה את האורחים המומים עם טעם של עוד. אין כמו לפתוח את שבת בבוקר בבראנץ' עם המשפחה או החברים ולהגיש מנות חלביות. לכן, למי שבוחר לערוך ארוחה חלבית - ישנן כמה מנות שחייבים לשלב בתפריט העשיר: החל מסלט פסטה איטלקי מרענן, ספגטי ברוטב שמנת פטריות, עוגות גבינה ואיך אפשר בלי קישים במילוי גבינות וירקות. אם אין לכם את הזמן הדרוש על מנת להכין בעצמכם את כל המנות שתגישו, נמליץ לכם לבדוק את הקישים של קייטרינג ספיר והקישריה. פזית, השפית של הקייטרינג, מספרת שמאז שנכנסה לקישריה היא הובילה מספר שינויים קולינאריים כמו שיפור הטעמים והתיבול, ונטישת חומרי גלם קנויים לטובת חומרי גלם בייצור עצמי. בקישריה ניתן למצוא מגוון רחב וטעים של מאפים שנאפים במקום, וביניהם כ- 86 סוגים של קישים המגיעים בארבעה גדלים שונים. בנוסף, תוכלו למצוא כ- 52 טארטים חמים ולהרכיב בעצמכם את הטארט המועדף עליכם. כמובן שכל הקישים נאפים במקום וניתנים להרכבה אישית, לצד אופציות טבעוניות, ללא גלוטן וקמח כוסמין, כך שכל אחד יוכל למצוא את הקיש או הטארט המושלם בשבילו. אם בחרתם להגיש תפריט הכולל גם כריכים וסלטים מיוחדים, בקייטרינג פזית ספיר יוכלו להרכיב עבורכם תפריט ארוחת בוקר שיתאים לאירועים קטנים של עד 200 אנשים. אז למה אתם מחכים? התחילו לתכנן את האירוע הקרוב - מוזמנים ליצור קשר טלפוני עוד היום להזמנת קייטרינג חלבי מושלם לאירוע שלכם: 050-2153304. למידע נוסף בקרו באתר הבית של קייטרינג פזית ספיר: www.pazitsapir.com |