גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | רפואה משלימה | » | צמחי מרפא | » | אקנה וגיל ההתבגרות: יש פתרונות בריאים! |
בני נוער עסוקים מאוד במראה החיצוני שלהם. במקביל, הם סובלים מאוד מאקנה ומוכנים לעשות הכל כדי להיפטר מהפצעים ולהיראות יותר טוב. הם פונים לרופא עור, לרופא נשים, לוקחים כדורים וגלולות כדי להיפטר מהפצעים. הטיפול התרופתי אמנם מאוד יעיל, אך לא אחת מביא איתו גם לנזק כגון עור "שקוף" ודק, כאבי בטן, הרס של תאי הכבד (אותם נראה בגיל מאוחר יותר), ולא רק זאת - הרבה פעמים קורה שברגע שהם מפסיקים - כל הפצעים חוזרים ובגדול. למה זה קורה? האם יש פתרונות בריאים? בהחלט שכן!
אריאלה שמילוביץ, נטורופתית והרבליסטית קלינית, 07.06.2020
תופעה לא פשוטה בגיל ההתבגרות
המערכת ההורמונלית בשיאההמערכת ההורמונלית בגיל ההתבגרות מוצפת בהורמונים. אי אפשר לברוח מזה... גיל ההתבגרות מתחיל בממוצע מגיל 12 ולעיתים נמשך גם עד גיל 18-19. בגיל ההתבגרות בני הנוער נמצאים במצב גדילה מתמיד, ובנוסף לכל זה במצב רגשי מאוד סוער - הם מתנסים בחוויות חברתיות, רוחניות ופיזיות, מנסים לשבור גבולות וכל זה בכדי למצוא את עצמם ומקומם בעולם, כל אחד מנסה למצוא את הייחודיות שלו. בני נוער נוטים לאכול ג'אנק פוד כחלק מבילוי חברתי, לעיתים שותים ומתנסים בעישון... והאקנה לא מאחר לצאת - יש כאלה שיש להם יותר ויש כאלה פחות, ולעיתים האקנה מאוד דלקתי. בני הנוער מאוד מוטרדים מהאקנה, הם עושים הכל כדי להיראות טוב, גם אם זה לקחת גלולות וכדורים שמזיקים לכבד, מדכאים את הפעילות ההורמונלית הבריאה של הגוף, ועם הזמן הופכים את העור לדק, שקוף ועדין עוד יותר. וזה לא נגמר שם - הנזק שנגרם מהכדורים לאורך השנים מתבטא בבעיות שונות ומגוונות והמחיר יקר (כמו בעיות במחזור החודשי, פגיעה בכבד, בכליות, פריחות, אסטמה ועוד). אז לפני שאתם רצים איתם לרופאים או אחרי שרצתם לכל הרופאים ושום דבר לא עזר - מומלץ מאוד לנסות טיפול טבעי, בטוח ויעיל. לשמחתנו, בגילאים הצעירים הגוף מגיב בצורה מאוד יפה לצמחי המרפא, ושינויים אפילו קטנים בתזונה נותנים את סימניהם במהרה (כמו להימנע ולהוריד משמעותית כמות מזונות מטוגנים, קמח לבן, מזונות עתירי סוכר, שוקולד, אלכוהול, בשרים ואוכל מעובד). ניתן לטפל באקנה בעזרת תזונה מתאימה וצמחי מרפא שיעזרו לגוף להוריד את רמת הדלקתיות ויווסתו את המערכת ההורמונלית. לקריאה נוספת: צמחי מרפא מובילים לטיפול באקנההטיפול הצמחי ייעשה כמובן בהתאמה אישית למטופל - לא מומלץ לקחת צמחי מרפא על דעת עצמכם). השימוש הפנימי מכוון להשגת מספר מטרות:
כנטורופתית אני נתקלת בהמון מקרי אקנה שהטיפול הצמחי, התזונתי, התוספים והטיפול החיצוני עוזרים בצורה משמעותית. ממליצה לכם באופן אישי לנסות קודם כל טיפול טבעי לפני שאתם פונים לטיפול תרופתי שעלול לגרום לבעיות נוספות לצידו ולאחריו. הכותבת היא אריאלה שמילוביץ, הרבליסטית קלינית CL.H, נטורופתית ND/R.Na ומטפלת בכירה בשיאצו, ארומתרפיה, פרחי באך ורייקי. |