גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | חדשות האוכל והבריאות | » | איך להכין | » | איך חותכים מנגו בקלות: כל הטכניקות השונות |
מנגו הוא פרי קיץ כתום, יפהפה, מתוק וטעים במיוחד, ונחשב לפופולארי מאוד בישראל בפרט ובעולם כולו בכלל. המנגו מכיל כמות סוכר פרי נאותה, ולכן מתיקותו. הוא נחשב לפרי אקזוטי שכיף לאכול אותו as is (בתנאי שהוא בשל דיו) וגם לשלב אותו במגוון סלטים, מוקפצים ועוד. מנגו עשיר בויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים, וגם מכיל כמות נאותה של ויטמין A וויטמין C. אז איך חותכים מנגו בקלות ובמהירות? הנה כל ההסברים כולל סרטונים להמחשה...
מערכת foodsdictionary, 07.07.2021
מנגו מתוק וטעים - אבל איך מקלפים?
להתלכלך כמו ילדיםהאמת, שזו אולי הדרך הכי בטוחה לאכול את כל המנגו כמעט בשלמותו ולא "לבזבז" אף חתיכה ללא קליפה שאפשר לאכול. אבל... כל הפרצוף שלכם יהיה מרוח במנגו, כמו גם הידיים, ואנחנו לא ניכנס גם לנושא המנגו שנתקע בשיניים. יחד עם זאת, כיף לאכול מנגו בצורה הזו, פשוט פורסים אותו עם סכין ל- 4 חתיכות, מקלפים עוד קצת משני הקודקודים ומחלצים גם את הגרעין. לא יודעים מה אתכם - אבל אנחנו הכי אוהבים לקחת את החלק של הגרעין (: השיטה המסורתית והקלהבשיטה זו, פשוט פורסים את המנגו משני צידיו ובעזרת סכין חותכים בצורת שתי וערב לקוביות. מקפלים את המנגו כלפי מעלה כך שהקוביות תצאנה החוצה, אוחזים בדדים ומתענגים. בנוגע לגלעין המנגו - מקלפים את הקליפה (כמה שיותר קרוב לקליפה כדי לא לזרוק סתם מנגו לפח. אגב, גם אם קילפתם ונשאר הרבה מנגו על הקליפה - פשוט קחו את החתיכה ותאכלו את המנגו שנשאר עליה. לא זורקים מנגו סתם!) ופשוט מתענגים על המנגו כמו שהוא. זהירות, המנגו חלקלק. ניתן לפרוס לעוד פרוסות קטנות עד שמגיעים לגלעין בעיקרון, אבל זה פחות מהנה. עוד כמה שיטות לקילוף מנגוהנה סרטון נוסף שממחיש איך לקלף מנגו וגם איך לפרוס אותו לאחר הקילוף. אגב, כפי שתוכלו לראות, יש גם "פורס מנגו" - לדעתנו מיותר (: בנוסף, ניתן פשוט להשתמש בקולפן כדי לקלף את הקליפה - קל ונוח. אגב, אם אתם באמת רוצים להשקיע - צפו בסרטון השני שמדגים איך יוצרים "מנגו על מקל" בצורת פרח. מושלם! איך בוחרים מנגו?המנגו צריך להיות בשל אך לא בשל מדי. כלומר, אם לוחצים עליו מעט מרגישים שהוא רך מעט מבפנים. חשוב שלא לבחור מנגו עם כתמים עליו או פגמים כלשהם. אגב, ניתן לרכוש מנגו שאינו בשל דיו ופשוט לחכות שיבשיל (לא במקרר כמובן). כשהוא בשל ניתן ואף רצוי לשמור אותו במקרר על מנת להגיש אותו קר. אנחנו מאוד אוהבים את סוג המנגו שנקרא "מאיה". אז למה אתם מחכים? לכו להתפנק על מנגו קר ומרענן (: מוזמנים להקליק בנוסף >>> |