גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | טיפים והמלצות | » | מה אפשר לעשות עם חלבונים מיותרים? |
הכנתם מתכון הדורש רק את החלמונים, ונותרתם עם חלבונים מיותרים? אל דאגה - אין צורך לזרוק אותם לפח! חלבוני ביצה יכולים להיות בסיס למגוון רחב של מתכונים בריאים וטעימים. במאמר זה נסקור את אפשרויות השימוש בהם, כמה זמן ניתן לשמור אותם במקרר, מדוע חשוב להפריד אותם היטב מחלמונים, ונציע כמה מתכונים מפתיעים ושימושיים עם חלבונים מיותרים שחבל לזרוק.
מערכת foodsdictionary, 11.11.2024
מהיום לא תזרקו יותר את החלבונים המיותרים
למה חשוב להפריד היטב את החלבונים מהחלמונים?כאשר מכינים מתכונים כמו מרנג, מקרונים או סופלה, חשוב לוודא שהחלבונים נקיים לחלוטין מחלמונים. הסיבה לכך היא ששומן בחלמון מפריע לתהליך ההקצפה ומונע קבלת קצף אוורירי ויציב. אפילו טיפת חלמון ביצה קטנה תפריע להיווצרות קצף ותגרום לתוצאה פחות מוצלחת. לכן, בעת ההפרדה, הקפידו לוודא שאין חלמון בחלבונים כדי לשמור על איכות הקצפת החלבונים. כמה זמן ניתן לשמור בקירור חלבוני ביצה?חלבוני ביצה מופרדים יכולים להישמר במקרר עד 4 ימים, כשהם מאוחסנים בקופסה סגורה היטב. אם רוצים לשמור אותם לזמן ארוך יותר, ניתן להקפיאם - כך ניתן לשמור אותם עד מספר חודשים. כשמקפיאים, מומלץ לסמן את התאריך ולוודא שאין לחלבונים מגע עם ריחות חזקים שעלולים להשפיע על טעמם ותוקפם. היכנסו בנוסף: מתכונים מומלצים לשימוש בחלבונים מיותרים
עוד מתכונים ואפשרויות שימוש לחלבונים מיותרים
לסיכוםאל תזרקו חלבוני ביצה מיותרים - נצלו אותם! נצלו את ההזדמנות להכין מגוון מתכונים נפלאים, ליהנות ממרקמים חדשים ולשדרג את ארוחותיכם. אגב, אם אתם עוסקים בספורט או מעוניינים להגביר את כמות החלבון בתזונה, הוסיפו חלבוני ביצה לשייקים או משקאות חלבונים. אז אם תמצאו עצמכם עם חלבונים מיותרים בפעם הבאה, חזרו למתכונים והרעיונות במאמר ותוכלו להפיק מהם את המירב - הן במטבח והן בשגרת היומיום. אל תפספסו והורידו כבר עכשיו את אפליקציית המתכונים הטובה בישראל (אפליקציית Foods מתכונים). |