כאשר אנחנו בוחרים סלט:
- נבדוק מהו הרוטב, האם ניתן לבקש את הרוטב בצד?
- ממה הסלט מורכב? ירקות/פחמימות/בשר/אגוזים/שקדים/פירות וכו'.
- האם הסלט הוא תוספת או הארוחה עצמה?
- האם מדובר בסלט ביתי או סלט מוכן ותעשייתי?
סלט כאמצעי להגברת נפח ללא תוספת קלוריות משמעותית:
סלט ירקות המכיל ירקות בלבד + מעט שמן זית + לימון + תבלינים הוא הסלט הדל ביותר מבחינה קלורית אותו נוכל להוסיף לכל ארוחה מבלי לדאוג יותר לתרומתו היחסית לסה"כ הקלוריות של הארוחה.
אותו סלט ירקות יכול להגיע גם כ:
מרק ירקות (ללא קטניות / ירקות עמילניים / איטריות). ירקות מוקפצים. ירקות מאודים. ירקות אפויים - אנטיפסטי (עם תרסיס שמן). * יש להקפיד על כמות השמן המוסף לירקות!
ממרחים:
כאשר אנחנו בוחרים מה למרוח על הלחם יש לקחת בחשבון כי המריחות השונות יכולות להגיע לכמות קלוריות גדולה מאוד, שלא נדבר על שומן ונתרן...
כף גבינה לבנה 5%
|
כ- 20 קלוריות
|
כף חומוס מעובד
|
כ- 50 קלוריות
|
כף טחינה ממרח
|
כ- 50 קלוריות
|
כף אבוקדו
|
כ- 50 קלוריות
|
משולש מון בלאן קטן לייט
|
23 קלוריות
|
משולש מון בלאן רבע שמן
|
60 קלוריות
|
גבנ"צ פרוסה
|
90 קלוריות
|
גבנ"צ לייט
|
50 קלוריות
|
כף גבינה שמנה (30%)
|
כ- 90 קלוריות
|
כפית חמאה או מרגרינה
|
כ- 36 קלוריות
|
2 כפיות מיונז דל קלוריות
|
כ- 30 קלוריות
|
כפית מיונז
|
30 קלוריות
|
כפית שוקולד למריחה
|
90 קלוריות
|
כפית ריבה
|
20 קלוריות
|
כפית דבש
|
20 קלוריות
|
כפית ריבה דלת קלוריות
|
10 קלוריות
|
כף סלט חצילים במיונז
|
50 קלוריות
|
סלט מטבוחה
|
30 קלוריות
|
פסטרמה
|
כ- 20 קלוריות
|
כף סלט איקרה
|
60 קלוריות
|
כף סלט ביצים
|
40 קלוריות
|
כף סלט גזר מרוקאי
|
10 קלוריות
|
כף סלט כרוב במיונז
|
כ- 60 קלוריות
|
כף סלט תפוחי אדמה
|
80 קלוריות
|
מתכונים לסלטים:
סלט טחינה:
החומרים + אופן ההכנה: ערבבו טחינה גולמית ומים בכמות שווה. הוסיפו לימון, פטרוזיליה ושום לפי הטעם. בצורה זו תוכלו לשלוט על כמות המלח, חומרי השימור ורמת הדלילות של הממרח.
סלט חומוס:
החומרים:
2 כוסות של גרגרי חומוס סנפרוסט. בצל חתוך ל-4. 3 שיני שום. 2 כפות טחינה גולמית. לימון. פטרוזיליה. כמון.
אופן ההכנה:
- בשלו את גרגרי החומוס + הבצל + שיני השום במים רותחים, הוסיפו את התבלינים: כמון, פלפל ומלח לפי הטעם. בשלו למשך שעה עד שגרגירי החומוס, הבצל והשום רכים.
- העבירו את הגרגרים + השום והבצל למעבד מזון + לימון + פטרוזיליה + 2 כפות טחינה גולמית ומעט מים בהדרגה על מנת ליצור את המרקם הנחוץ של הסלט.
- ככל שתוסיפו יותר טחינה, הסלט יהיה עתיר יותר בשומן אך המרקם יהיה קרמי יותר.
סלט חצילים בטחינה:
החומרים:
חציל. 2 שיני שום. כף טחינה גולמית. מיץ לימון. מעט מלח ופלפל.
אופן ההכנה:
- שרפו את החציל מעל להבת הכריים / בתנור.
- הפרידו את בשר החציל מהקליפה וחתכו את החציל לחתיכות קטנות / העזרו במעבד מזון.
- הוסיפו לחציל כף טחינה גולמית + 2 שיני שום מעוכות + פטרוזיליה קצוצה + מעט מלח ופלפל לפי הטעם.
- ערבבו הכל.
סלט סלק וגבינה צפתית:
החומרים:
2 סלקים מבושלים חתוכים לקוביות. 50 גרם גבינה צפתית עד 5% חתוכה לקוביות. 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים. מיץ לימון. כף שמן זית. מעט פלפל.
אופן ההכנה:
- ערבבו את כל המצרכים.
- יש להגיש קר.
אנטי פסטי:
החומרים:
דלעת. גמבה. קישוא. גזר. קולורבי. כרובית. בצל. חציל. שיני שום. מלח גס. פלפל. שמן זית / תרסיס שמן זית.
אופן ההכנה:
- נרסס תבנית אפייה גדולה המתאימה לתנור בתרסיס שמן.
- נחתוך את הירקות לפרוסות עבות ונפזר על התבנית.
- נתבל את הירקות מלמעלה עם מלח ופלפל.
- נרסס את הירקות מלמעלה עם תרסיס שמן זית או נמדוד 2 כפות של שמן זית ובעזרת מברשת נבריש את הירקות.
- נחמם את התנור מראש לחום גבוה.
- נכניס את התבנית לתנור לכ- 45 דקות.
פשטידת ירקות:
החומרים:
- 1 שקית לקט נורמנדי.
- 4 כפות קמח.
- 4 ביצים.
- 4 כפות מיונית דלת קלוריות.
- 2 כפות אבקת מרק.
- מעט פלפל.
אופן ההכנה:
- לחמם את תוכן השקית בכלי עם מים כ-20 דקות במיקרוגל.
- לערבב את כל החומרים, ללא המים.
- אופים בחום 180 מעלות בתבנית משומנת בתרסיס שמן.
- משך האפייה כ- 20 דקות.
למתכוני סלטים ומתכוני ממרחים נוספים.
בתיאבון!
יעל משיח ארזי, דיאטנית קלינית.
|