שמירה על פנים הגוף
מומלץ לאכול מזונות אפויים, מבושלים, מרקים, דייסות, דגנים וקטניות מבושלות ולשתות הרבה חליטות מחממות. למזון מבושל אנרגיה חמימה והוא קל יותר לעיכול ועוזר להפנות אנרגיה לריפוי ובנייה של הגוף. על פי הרפואה הסינית, מזונות חמים מחזקים את מערכת החיסון, שומרים עליו ותורמים לתחושת שובע ואנרגיות חיוביות. כדאי להפחית צריכת מזונות בעלי איכות קרה ואוכל ישר מהמקרר. באם מתחשק לנו סלט ירקות אפשר להוציא את המצרכים מהמקרר שעה קלה לפני ההכנה על מנת שלא יהיו קרים כל כך ולשלבם בארוחה מבושלת ו/או עם מרק. ירקות בעלי אופי מחמם או נייטרלי: בטטה, דלעת, תפוח אדמה, בצל, פלפל ירוק, בצל, כרישה, גזר, כרוב, תירס. פירות בעלי אופי מחמם או נייטרלי: אפרסק, דובדבן, תות, תמרים, אשכולית, תפוז סיני, ליצ'י, תאנים. כמעט כל מוצרי הדגנים הם בעלי אופי חמים ונייטרלי. תבלינים מחממים: בזיליקום (ריחן), ג'ינג'ר, פלפל שחור ולבן, הל, כוסברה, ציפורן, צ'ילי, חזרת, שומר, שמיר, חרדל. חליטות בעלות אופי מחמם: קינמון, קמומיל, זרעי שומר, רוזמרין, צ'אי מסלה, גי'נג'ר, קליפת תפוז וקינמון ועוד. מים בטמפרטורת החדר.
כדאי להימנע
- סוכר לבן וממתקים - מחלישים את פעילות המערכת החיסונית.
- מאכלים עם חומרים משמרים וצבעי מאכל מלאכותיים - עלולים לעורר תגובות אלרגיות ולפגוע בפעילות המערכת החיסונית.
- מאכלים בעלי אופי קר כמו מוצרי חלב, סלטים קרים, אוכל שומני, שמנים מזוככים וכדומה - אלו הם מזונות המעודדים ייצור ליחה בגוף!
לבוש מתאים
האופנה הלוהטת של מכנסיים בגיזרה נמוכה וחולצות בטן יפה וחתיכית, אך אין לה מקום בחורף. בטן חשופה פוגעת ביכולת הגוף לשמור על טמפרטורה קבועה. מקומות אסטרטגיים אחרים שמאבדים חום מהר ו/או נכנס קור ישיר לגוף דרכם הם העורף, האזניים, כפות הידיים וכמובן הרגליים. לא סתם האמהות הפולניות שלנו התעקשו שנתלבש חם בחורף...
ואם כבר "תפסנו" איזה וירוס או חיידקונצי'ק - לא להתבייש להיכנס למיטה מתחת לפוך עם ספר טוב/DVD, טרנינג רך ונעים ותיידעו את כל באי הבית כי אתם עסוקים בהחלמה. לא צריך להגיע למצב של אפיסת כוחות ותשישות בשביל לעשות זאת. ככל שנקדים לתפוס את שלב המחלה מוקדם יותר - כן יתקצר משך המחלה מכיוון שהקפדנו לשמור על עצמנו.
להורדת חום ושפעות
- להרתיח במים כפית שורש ג'ינג'ר מגורר + מקל קינמון לפחות 10 דקות, לסנן ולשתות (אפשר להמתיק בדבש/סטיוויה/מולסה).
- לתינוקות - לשים חצי שן שום על העקב - מתחת לגרב.
- מרק עוף טרי - להוסיף שתי שיני שום שלמות + בצל גדול ולא להוסיף אבקות מרק למיניהן המכילות חומרים משמרים ותוספים שונים ומשונים.
אנטיביוטיקה טבעית (כל השנה)
- בכל מאכל שרק אפשר להוסיף שום כתוש טרי + בצל יבש/ירוק.
- להוסיף כורכום (אבל הרבה הרבה הרבה כורכום) לכל מאכל שרק אפשר.
- ויטמין C - לבעלי בטן רגישה מומלץ לקחת ויטמין C שנקרא ESTER.
- אסידופילוס וכל חיידקי המעיים הידידותיים למיניהם.
- חליטות מהצמח אסטרגולוס - צמח סיני עתיק בעל יכולת מופלאה להגביר את פעילותם של מנגנוני החיסון הרבים בגוף. זהו צמח עדין מאד ובטוח לשימוש גם לילדים.
גילה חרמוני, נטורופתית ואירידולוגית, 054-5646727. עוד בנושא החורף: למתכונים לחורף
|