בננה עם תותים בתוספת מיוחדת של אגוזי מלך
נתחיל בתותים, תות הוא אחד הפירות המצטיינים מכיוון שהוא מלא רכיבים בריאים ומועילים. הוא דל מאוד בשומן, כולסטרול ונתרן, הוא מלא בויטמין סי (59 מ"ג ב- 100 גרם תותים), ויטמין K, מנגן, אשלגן, נחושת, מגנזיום, ויטמין B5, ויטמין B6 וחומצה פולית. התות מכיל חומרים נוגדי חמצון (אנטיאוקסידנטים) אשר עפ"י מחקרים קליניים נמצאו כאנטי סרטניים, אנטי דלקתיים ובריאים למערכת הלב וכלי הדם.
הבננה - הבננה ידועה כמעלה אנרגיה בזכות סוכרי הפירות אשר מצויים בה וכמות האשלגן הרבה שיש בה נותנת יתרון לסובלים מלחץ דם גבוה כמסייעת להורדתו. הבננה מכילה גם ויטמיני A, C, B, סידן, ברזל וסיבים תזונתיים. כתוספת מעניינת לשילוב של הבננה והתות החתוכים נוסיף גם אגוזי מלך, לארוחת בוקרביניים נפלאה בריאה ועשירה במיוחד.
אגוזי המלך יתנו לנו יתרונות בריאותיים נוספים כגון הורדת כולסטרול רע (LDL) ע"י הימצאות חומצה אלפא לינולנית בהם. זוהי חומצת שומן מסוג אומגה 3 אשר ידועה כמונעת היווצרות של קרישי דם. אגוזי מלך מלאים בנחושת אשר מגינה על העור שלנו מפני קרינת על סגול. סלט פירות נפלא להתחלה מתוקה ובריאה של היום שלך!
ספגטי ברוטב עגבניות ובזיליקום
בא לך להתפנק בארוחת צהריים נורא טעימה ומשביעה, זוהי לא מנה שעליה תחשבי ראשונה כשעולה לך בראש בריאות נכון? ובכן תתפלאי, ספגטי עשוי מקמח בשם סמולינה אשר גדל באדמת דורום. כשמבשלים את הפסטה ברמת ה"אל דנטה" (מונח איטלקי המתייחס לרמת בישול), הכוונה לבשל את הפסטה מעט מאוד זמן אחרי הרתיחה כדי שתהיה עדיין מעט קשה. דבר זה יגרום לפסטה ששייכת לקבוצת הדגנים להתעכל בקלות ובצורה איטית ובכך יגרום לך לשובע לזמן ממושך ולעלייה מאוד מתונה ברמות הסוכר בדם.
העגבנייה - לעגבנייה מספר רב של מעלות אך העיקרית שבהן הינו רכיב בשם ליקופן. רכיב זה הינו קרטנואיד - נוגד חמצון (נוגדי חמצון טובים נגד סרטן, דלקות ובעיות לב וכלי דם) ובשונה מוויטמינים ורכיבי תזונה שונים אשר נספגים בצורה הטובה ביותר כשהם במצבם הטרי, הליקופן שבעגבנייה נספג הכי טוב כשהוא מחומם ומבושל, בשל כך שחימום ובישול משנים את המבנה המרחבי שלו, מה שגורם לספיגתו במצב זה פי 4 מאשר במצב טרי. כיוון שקרטנואידים נספגים היטב בסביבה שומנית כדאי יהיה לצרוך את העגבנייה יחד עם מעט שמן זית לספיגה מקסימאלית, מה שבעצם מעניק לנו מתכון מאוד בריאותי וטעים במיוחד של רוטב עגבניות.
למתכון המלא: ספגטי ברוטב עגבניות ובזיליקום
מג'דרה - אורז עם עדשים
בעולם התזונה והרפואה המשלימה מזון זה נחשב למזון מלא, הכוונה בכך היא שהוא נותן מקסימום אבות מזון בתבשיל אחד. באורז ישנן פחמימות להן אנו זקוקים על מנת להפיק אנרגיה בגופינו. מלבד זאת אורז הינו בין הדגנים הטובים והמומלצים ביותר מאחר והוא קל מאוד לעיכול ונחשב לדל שומן.
העדשים הינן מקבוצת הקטניות אשר עשירות בחלבון ועניות בשומן (בדיוק כמו שאנחנו אוהבות). הן טעימות ומוסיפות טעם עשיר ונהדר לתבשיל. לבסוף, התבלין כורכום - הכורכום הינו תבלין שהגיע אלינו מהמזרח. ההודים מתייחסים אליו כתרופה ממש, ונעזרים בו במצבי חולי מגוונים, מדלקות במערכת העיכול ועד עצירת פצע מדמם. גם היום ברפואה המודרנית נעשו מחקרים רבים על הכורכום שהראו תוצאות טובות מאוד בהקשרו כאנטי דלקתי ואנטי סרטני.
במירוץ החיים תמיד אני חושבת האם סגרתי את הדוד, הילד לבוש טוב, מה יהיה עם ערימות הכביסה, רגע - לקחתי את הגלולה או סיימתי את הכלים... אבל מה איתי? פתאום כואבת לי קצת הבטן, הגב נתפס, לא עשיתי התעמלות כבר כמה שנים טובות, אני אוכלת בעבודה סנדוויצ'ים/אוכל משבת...
אז זהו שלא עוד!!! החלטתי שגם אני חשובה! וזו לא החלטה בנאלית. אני אשקיע גם בעצמי, סוג של החלטה, כן אשקיע בעצמי! אוכל יותר בריא אבל גם טעים, כי לא צריך גם לסבול עם חסה כל היום. אולי קצת התעמלות, הליכות... אז קדימה אני מזמינה כל אחת לעשות כמוני. ותאמינו לי צעד אחד לכיוונך - צעד ענק לכיוון בני הבית.
בברכת בריאות ופרגון עצמי, הילה כהן - נטורופתית. לבלוג של הילה כהן.
|