גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | בריאות | » | על מזונות ומשקאות | » | קינואה: כל מה שצריך לדעת |
ארגון המזון והחקלאות האמריקאי, FAO, הצהיר באופן רשמי ששנת 2013 תוכר כ"שנת הקינואה הבינלאומית", מה שהביא לתשומת לב רבה למזון זה ברחבי העולם. מי זו הקינואה? מאיפה היא הגיעה? מה כל כך מיוחד בה? על כך בכתבה הבאה.
תמר פור, דיאטנית קלינית ומנחת קבוצות, 02.04.2013
קערה מלאה בקינואה: "דגן מדומה" בריא ביותר
אם היו אומרים לכם שיש מזון עוצמתי ומרפא, מזון שאוכלים אותו על בסיס קבוע והוא מוריד סיכון למחלות ומעשיר את הגוף ברכיבים חיוניים, לא הייתם מנסים? מזון זה מכונה "מזון פונקציונאלי" ואחת מנציגיו, תכירו, היא הקינואה. הקינואה, שאנו מכירים, הינה הזרעים של צמח הקינואה ובשמם המדעי: Chenopodium quinoa. גרגר הקינואה לבן וצורתו דסקית. כיום ידועים כ- 250 זנים של גרעיני קינואה במגוון צבעים: לבן, אדום, סגול ושחור. שורשיה של הקינואה הם בדרום אמריקה, והיא נצרכת שם כבר אלפי שנים. עדיין יצרנית הקינואה הגדולה היא פרו ואחריה בוליביה. יצרנים נוספים: ארה"ב, הודו, יפן, אפריקה ואף חלקים מאירופה. הקינואה מכונה "דגן מדומה" בשל סיבות בוטניות, וגם בשל ההרכב יוצא הדופן שלה והאיזון המיוחד בין מרכיבי השומן, החלבון והשמן בה. מתייחסים אליה כדגן, בגלל שנצרכת כמו דגן ואף ניתן לטחון אותה לקמח, אך למעשה היא מגיעה ממשפחת התרד והסלק. מה מייחד אותה מהדגנים ומה עושה אותה מזון פונקציונאלי?לקינואה יש ערך תזונתי גבוה מכמה סיבות:
יתרונות נוספים של הקינואה
אז כיצד נכין אותה?את הקינואה קונים בסופר בשקית ניילון, כמו האורז, וחשוב לאחסן אותה במקום קריר ומוצל. הכנתה מאוד פשוטה. מכינים אותה בדיוק כיצד שמכינים אורז: שמים מעט שמן בסיר, כשחם מוסיפים את הקינואה. על כוס קינואה מוסיפים 2 כוסות מים ועל אש קטנה מבשלים עד שהמים נספגים. אז תשבעו ותיהנו, תוך כדי הוספת רכיבי תזונה בריאותיים לגופכם הנמצאים בקינואה. נכתב על ידי תמר פור, דיאטנית קלינית ומנחת קבוצות. נושאים שקשורים לקינואה: |