תה צמחים: מסייע לניקוי הגוף
יתרונותיו של ניקוי הגוף
הכבד הינו האיבר המרכזי בו מתרחשת פעילות וניקוז של חומרים בגוף. כשנוצר עומס על הכבד כתוצאה מתזונה המכבידה על הגוף, תרופות ורעלים שנמצאים בסביבתנו, הכבד אינו מצליח לפנות את כל הרעלים וחלקם מצטברים הן בו והן באיברים נוספים בגוף. חומרי הפסולת שהצטברו בגוף עשויים למנוע את פעילותם התקינה של התאים בגוף, להחליש את פעילות מערכות הגוף השונות, לבוא לידי ביטוי בתופעות במערכת החיסון, העיכול ולהוות קרקע נוחה להיווצרות מחלות.
ניקוי הגוף יסייע בפינוי הפסולת המכבידה על הגוף, בפעילות תקינה של המערכות ולאיזון. בפועל, ניתן לחוש בעלייה ברמת האנרגיה, בתחושת קלילות ובחיוניות.
מאילו חומרים ומזונות כדאי להימנע בניקוי?
- אלכוהול וסיגריות: אלכוהול מסונן על ידי הכבד, מה שמכביד עליו בפינוי חומרים אחרים שעליו לסנן. סיגריות מכילות כמות כימיקלים גבוהה וחומרים המחלישים את גופנו - 350 חומרים רעילים ו- 70 חומרים מסרטנים.
- קפאין: נמצא בקפה, שוקולד, משקאות מעוררים, קולה, קקאו ותה שחור. הקפאין מכיל חומרים מחמצנים כמו אלקלואידים, הרעילים לגוף.
- סוכרים פשוטים: סוכר לבן, דברי מתיקה ודגנים ריקים (לחם לבן, אורז לבן). הסוכר מצטבר בגוף ומכביד עליו. דגנים ריקים אינם מכילים את הרכיבים להם הגוף זקוק.
- מזון מעובד: מזון תעשייתי שמכיל חומרים משמרים, חומרי צבע וטעם וחומרים מייצבים. כמו כן, בשר מעובד (פסטרמה, נקניק) מכיל כמות גבוהה של חומרים רעילים.
- הימנעות מטיגון אוכל ומשמן שרוף: כששמן מתחמם ונשרף הוא מתחמצן ומכיל חומרים רעילים ומזיקים.
- מומלץ להימנע ממזונות חריפים ומתובלים.
- הימנעות משימוש בטפלון: טפלון פולט חומרים מזיקים - EPA מסווג אותם כמסרטנים. מומלץ להשתמש בנירוסטה או בכלים קרמיים.
- הגבלת חלבון מן החי: בקר, עוף ודגים מכילים כמות רעלים, הן באופן טבעי והן בדרך גידולם. גם חלב מכיל חומרים שכדאי להימנע מהכנסתם לגופנו.
- חימום במיקרוגל: מיקרוגל מחמם במהירות את המזון, אך גם פולט קרינה. מומלץ להשתמש באמצעי חימום חלופיים.
אילו מזונות כדאי לצרוך כדי לסייע לגוף לנקות רעלים?
- כף שמן זית וחצי כוס מיץ לימון סחוט בבוקר, על בטן ריקה: שמן זית ולימון מפעילים את כיס המרה, וכך מסייעים לכבד להוציא רעלים.
- תה ירוק: מכיל כמות נוגדי חמצון גבוהה. מסייע כנגד רדיקלים חופשיים.
- הגדלת כמות הירקות בתזונה: עם כל ארוחה כדאי להקפיד לאכול ירקות. ירקות מכילים סיבים המנקים את הגוף. כמו כן, גם הם מכילים נוגדי חמצון.
- צריכה מוגברת של מזונות ירוקים: הצבע הירוק מחזק את הכבד ועל ידי כך עוזר בנטרול וסילוק רעלים. מזונות ירוקים מכילים כלורופיל ולוטאין (נוגד חמצון).
- שילוב ניקוי מומלץ: אורז ומאש. שעועית מאש הינה קטנית בעלת תרומה לניקוי הגוף. בשילוב עם דגן מלא (אורז) מתקבל חלבון מלא החיוני לגוף.
- מאכלים עשירים באומגה 3: אומגה 3 היא חומצת שומן חיונית לגוף, שמדללת את הדם, עוזרת לזרימת דם טובה יותר ומחזקת את תפקוד הכבד. אומגה 3 נמצאת בעלים ירוקים, ובכמות גדולה בזרעי פשתן וצ'יה טחונים. טיפ: כדאי להשתמש סמוך לטחינת הזרעים היות שטריותם אינה נשמרת לאורך זמן. מקור מן החי לאומגה 3 נמצא בדגי הים הצפוני - סלמון, טונה, סול, בקלה, הליבוט ומקרל.
- מומלץ להרבות בשתייה: בין ליטר וחצי לשניים ביום. שתייה מומלצת הינה מים, מיצי פירות/ירקות וחליטות.
- אכילת סיבים: נמצאים בירקות, פירות, דגנים מלאים וקטניות. מסייעים בקשירה של השומנים בכבד ובהוצאתם מן הגוף.
- שימוש בשמנים בריאים: מומלץ להשתמש בשמנים בכבישה קרה. השמנים המזוככים והזולים עוברים חימום בטמפרטורות גבוהות, ולא רק שאינם בריאים - הם אף מזיקים לגוף.
- חליטת ניקוי מומלצת: גדילן מצוי, ארטישוק, מליסה, שן-ארי. מומלץ להכין את החליטה מעלים יבשים ולא מתיונים קנויים.
טיפים המסייעים לתהליך הניקוי
- ספורט לפחות שלוש פעמים בשבוע: כל פעילות, מהליכה ועד ריצה, מומלצת מאוד. חשיבותה לניקוי היא בסיוע לחילוף חומרים ונידוף רעלים דרך זיעה.
- התמודדות עם מקור סטרס: בתהליך ניקוי ואורח חיים בריא יש חשיבות רבה להתמודדות עם סטרס. חשוב להבין מהו המקור לסטרס ולהתמודד עימו, כדי לאפשר לגוף להתנקות ולהגיע לתפקוד נפשי ופיזי מירבי.
- חשיפה למזהמים ומעודדי קרינה: כביש סואן, סלולארי צמוד לאוזן, חיים בסביבת מעשנים - כל אלה מסייעים לרעלים להצטבר בגוף. מומלץ להימנע (עד כמה שניתן) מחשיפה לאלה.
אז כדי לחיות נכון צריך לעבור לחיות בפסגת ההימלאיה? לא ממש. אפילו אם נקפיד על עשיית חלק מן ההמלצות נחוש בהבדל (:
נכתב ע"י אילה ארנון נאמני, מטפלת בתזונה טבעית וצמחי מרפא.
אייטמים נוספים שעשויים לעניין אותך: ניקוי רעלים פיזי ורגשי דיאטת ניקוי רעלים: כל מה שצריך לדעת סוגי צמחי מרפא ואופן השימוש בהם האם הגיע הזמן לדיאטת אביב?
|