גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | חדשות האוכל והבריאות | » | ביקורת מסעדות | » | עודד מבקר: "הסושיה" |
בין בנייני המשרדים, הקניונים והחנויות השונות באזור התעשייה החדש של ראשון לציון, נמצא סניף של רשת בתי אוכל אסיאתי - "הסושיה". מקום קטן וחביב, מרוהט בשולחנות וכיסאות מרופדים לנוחות הסועדים ובר משקאות אלכוהוליים עם כיסאות גבוהים לישיבה.
עודד מלך, מבקר אוכל, 09.11.2013
מנת דים-סאם של מסעדת "הסושיה"
הגעתי למקום בשעות הערב לארוחה אסיאתית קלילה, שעה שעדיין המקום אינו סואן ואינו הומה סועדים. התיישבתי, כהרגלי, ליד הבר, והברמנית הגישה לי תפריט עם חיוך על הפנים, אחד הסממנים להנאה הקרובה, בתקווה שאכן כך יהיה. התפריט והמנות שהוזמנוהמגוון בתפריט היה עשיר. מנות ראשונות - דים-סאם, עשרות סוגים של סושי ומוקפצים למיניהם. שירות נוסף ניתן, כאשר הסועד יכול להזמין סושי להרכבה עצמית בהעדפה אישית על פי בחירת המוצרים. כמו כן, גם תפריט מיוחד לקינוחים, וכמובן שתייה קלה ושתייה אלכוהולית. להלן המנות שהוזמנו:
לקריאה נוספת: טעמן של המנות
ברוקולי וכרובית בטמפורה
דים-סאם הפטריות היה עדין בטעמו ובצבעו הפנימי, בדומה לעפעוף פרפר, למרות שטעם הפטריות מאוד הורגש גם ללא רוטב הסויה. לעומת זאת, טעם הדים-סאם במילוי חזה העוף והאווז הורגש במיטבו באותו רוטב סויה. לטעמי, רוטב הסויה היה מלוח יתר על המידה. בצק העלים המטוגן של האגרול בצבץ כזהב. בכל נגיסה בו נשמעה הקריספיות של העלה המתנפץ בפה. המילוי היה רך ומתובל במידה. אין מה לומר, לא התאכזבתי מטעמו ודרך הכנת של האגרול. ציפוי הטמפורה שבו טובלים את הכרובית, נעשה מבלילת בצק עם בירה. כך שודרגה המנה בטעמה, שכן הציפוי העוטף את הירקות (במקרה הזה) הוכנס לטיגון בשמן עמוק רותח, ויצר חיבור בין הטעמים. בקשר להזמנת סושי, אני משבח את המסעדה שאפשרה לסועד לבחור את המוצרים המועדפים עליו. בקשר לבחירתי, השילוב היה מוצלח. הסושי עם הטונה האדומה ופטריית השיטאקי היה עונג בתוך עונג, שכן הטעמים השתלבו יחד והאבוקדו נתן את המילה האחרונה בביס שנגסתי. מנת המוקפצים החלה כסימפוניית טעמים, כאשר החריפות מנצחת עליהם וגוברת על כמות הבשר. המנה הייתה עשירה ומשביעה, אך הייתי חייב להמתין שתתקרר, כיוון שהגיעה ישר מהמטבח והחום הגבוה הקפיץ את רמת החריפות בכמה דרגות. בקשר לפחזניות, מעט המילוי שהיה בתוכן, הזכיר את קרם הפטיסייר. ויחד עם זאת, הקרנצ'יות של שבבי האגוזים השתלבו בטעמן עם הפחזניות ומתיקותן העדינה הייתה רענון לוושט לאחר אכילת מגוון טעמים ותיבולים אסיאתיים. השירותחיוכה של המלצרית, אכן, הוכיח בהמשך על ערב מוצלח. השירות היה אדיב. לא היה צורך להמתין רבות בין הגשת מנה אחת לשנייה. המנות הוגשו בתשומת לב ראויה ובכלים לבנים ונאים, פרט למנות רול הסושי והדים-סאם שהוגשו בכלים מעץ. עליי לציין, שאני מרגיש חובה לעצמי להציע מתן שירות נוסף לסועד האוכל מאכלים בטעמים שונים ובתיבול רבגוני. יש מקום לשקול הגשת קומקום תה לכל שולחן בעת הארוחה, שתייה שתרענן את החיך ותנטרל את הטעמים בעת החלפת האכילה של מנה במנה. המחירמחיר הדים-סאם 29 ₪, מנת אגרול 24 ₪, מנת רול סושי 29 ₪, מנת מוקפץ 49 ₪, מנת פחזניות 29 ₪, עבור שתייה קלה 11 ₪. סך הכל עבור ארוחה דשנה ועשירה שילמתי 171 ₪. "הסושיה", לישנסקי 22, אזור התעשייה החדש, ראשון לציון. |