גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | טיפים והמלצות | » | כיצד בוחרים תפריט קייטרינג לחתונה? |
אחד המרכיבים החשובים בהצלחה של חתונה הוא האוכל שיוגש לחוגגים. הדרך לחתונה בלתי נשכחת, כזו שהאורחים ידברו עליה עוד ימים רבים אחריה, עוברת דרך אוכל מעולה, המוגש באופן נעים לעין, עם הפתעות קטנות לחיך וחגיגת טעמים בפה. אסור להשאיר אף אחד מקופח, כולל שומרי כשרות, רגישים לגלוטן, צמחונים וטבעונים. כולם באו לברך את החתן והכלה ביום חגם, וכולם רוצים להרגיש שייכים לשמחה. תהליך בחירת תפריט קייטרינג לחתונה הינו אחד מהשלבים הכי חשובים בתכנון חתונה.
מערכת foodsdictionary, 24.04.2015
הקינוחים: רוב האורחים מחכים להם בקוצר רוח
סוגי תפריטיםחברות הקייטרינג מציעות מספר רב של תפריטים לחתונה, ועל בעלי השמחה להיות רגישים בבחירתם. האם בקהל המוזמנים ישנם שומרי מסורת, צמחונים, טבעונים, בעלי רגישות לגלוטן - בכל אלה ועוד יש להתחשב ולספק מנות מתאימות. האפשרויות של תפריט קייטרינג לחתונה הן רבות. תפריט כשר ותפריט כשר למהדרין (גלאט) פונה על פניו לאוכלוסייה הדתית, אך בפועל כמעט בכל אירוע נמצאים שומרי מסורת. אין תמונה עגומה מאשר אורח היושב למול צלחתו וכוסו הריקות בעוד סביבו כולם לועסים בקצב. תפריט בשרי/על האש/אסאדו/ברביקיובארץ שלנו, בה בכל שבת מתמר עשן סמיך של מנגלים מכל חורשה או אי תנועה, אוהבים את הבשר הצלוי. תפריט בשרי מזמין על פי רוב את הקהל לצפות בצליית הבשר, להתענג על הריחות העולים מן האסכלה, ולמביני דבר הזדמנות מעולה להתחכך קצת עם אנשי המקצוע מעברו השני של הגריל. מי שבוחן אפשרות לתפריט לוהט שכזה, כדאי שיברר אפשרות להעמיד לצד הגריל גם תנור לעישון בשר, ממנו יצאו נתחים המתאימים לעשייה זו. תפריט חלביגם תפריט זה הפך לנחלת הכלל, אולי בגלל התדמית הנקייה והצחה שלו שכה מתאימה לחתונה ולשמלתה הצחורה של הכלה, כך שיש לא מעט אוכלי בשר המעדיפים תפריט זה ביום חגם. קישים ופשטידות, לחמים ומאפים, גבינות ודברי חלב, פסטה ואנטיפסטי, סלטים מירקות, קינוחים מפירות, בדרך כלל גם דגים - בחירה בתפריט חלבי אינו ויתור בשום אופן. תפריט קייטרינג לחתונה טבעוניתקבלו את הטרנד העולה של השנים האחרונות, וכמו שכנו הצמחוני בחירה בו אין פירושה התפשרות על הטעם - לעיתים ההיפך הוא הנכון. חומרי הגלם הטריים והאיכותיים של המטבח הטבעוני מבטיחים מטעמים של ממש. היי, כך תוכלו לשתות רוזטה (מיץ על בסיס שקדים) ותמרהינדי (על בסיס תמרים) במקום קולה, וכמובן אין צורך להזכיר - ארוחה של בריאות אמיתית. פטריות, ירקות ממולאים בכל טוב, פסטה תוצרת בית, עמדת סלטים מהירקות הכי טריים שיש, קינוח על בסיס פירות (ותתפלאו כמה זה טעים) ועוד. לעיתים, זוגות צעירים בוחרים בתפריט טבעוני כדי לומר משהו משל עצמם ולהעניק לחתונה את הנופך והצביון האישי שלהם, כסוג של אמירה אישית. כנסו בנוסף: מגשי אירוחלפעמים זה יכול להיות הדבר האמיתי. על פניו, כולה מגש לקבלת פנים ולנשנוש קטן לקראת הארוחה. בפועל, זה המקום של השפים להראות מה הם יודעים, ולשגר את המלצרים להסתובב בין האורחים עם צלחות עמוסות כל טוב: מנות קטנות ומוקפדות, מאפים שווים, כריכונים מושקעים, מרק איכותי בכוס קטנטנה, טורטיות, סושי ועוד ועוד, כיד הדמיון הטובה על המטבח. מנות ראשונותיש המעדיפים לוותר על הסעדה המונית, ומעדיפים שהאוכל יהיה "על הדרך", לצד המפגש החברתי והמשפחתי אבל בשום אופן שלא ישתלט עליו. תפריט של מנות ראשונות ומגשי אירוח הוא פתרון אלגנטי ויעיל, שמסייע לפרק את מטען הרשמיות והפורמאליות הנלווה בדרך כלל לאירוע מכופתר מסוג של חתונה, ובמקום זאת נותן את הכבוד לשיחה, להקשבה, למפגש, לאנשים. גם רחבת הריקודים תצא נשכרת ותהיה עמוסה, מבלי שאיש ייסוג לאחור לכרסם איזה רבע עוף על מצע אורז פרא. רוצים לאכול משהו? תמיד יהיה בסביבה מלצר עם צלחת ועליה משהו טוב. הנקודה היא שהמנות הראשונות, הקטנות מטבען, צריכות להיות מעולות, לא פחות! הנטל עליהן כבד, ועליהן לשאת את האירוע כולו. איך נאמר בעדינות - צריך קצת יותר מסיגרים, פסטלים ופלטת מטוגנים. ולא שצריכה להיות בעיה עם זה, כי חברות הקייטרינג מציעות מבחר עצום של מנות ראשונות, בשלל צורות ומגוון רחב של דרכי הגשה, החל ממגשי אירוח וכלה בדוכנים קטנים הקרובים לכל מקום. קינוחיםהגענו אל הדובדבן שבקצפת, תרתי משמע. בסופו של יום, כלומר חתונה, כולם זורמים אל מזנון הקינוחים או מבקשים מהמלצר שיחזור עם סיבוב נוסף מהמתוק המתוק הזה. הילדים כבר לא יכולים לחכות... הקינוחים הם שקובעים את הטעם עימו יחזרו האורחים הביתה ולא כדאי להתרשל פה. גם פה, כמו בעת בחירת שאר המרכיבים של התפריט, חשוב מאוד לגוון, ולא שיש כאן בעיה כי חברות הקייטרינג מציעות מגוון רב ועשיר של מנות לקינוח ודברי מתיקה מעולים. חשוב להקפיד על מנות קינוח דיאטטיות לאלו שלא רוצים להעמיס יותר מדי סוכר, ולא חסרים כאלה. בבחירת תפריט קינוחים כדאי להתחשב בעונת השנה. גלידה ועוגות קרות יהיו נפלאות בקיץ, לצד סלט פירות קיציים. בגלידות כדאי לגוון עם כמה טעמים - שוקולד ווניל לילדים, כמה טעמי פירות וסורבה למבוגרים. פלחי אבטיח ומלון הם MUST בעונה החמה. עוגות מעולות הן כמובן הבסיס למזנון קינוחים, ולצידן עוגות גבינה ומיני קינוחים טובים כמו סופלה, פאי, פחזניות, קרפ עם קצפת ועוד. אלה הקינוחים המובנים מאליהם, טובים ומוכרים אך מעט שגרתיים, וכמו שהמנות הראשונות הם כבר יותר מבורקס, כך הקינוחים כיום הם הרבה יותר מרוגלעך. גנאשים, בונבונים איכותיים, מוס שוקולד שונה לחלוטין ממה שאתם מכירים מהסטיקייה, מפל שוקולד עם עוגיות לטבילה עבור הילדים (טוב, גם למבוגרים...), סחלב ומלבי מושקעים ועוד הברקות מתוקות. הכתבה באדיבות קייטרינג תמרים: www.protamar.com |