גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | ערוצי תוכן | » | בריאות | » | דיאטה | » | 6 הטעויות הנפוצות ביותר שמונעות ירידה במשקל |
אם גם אתם רוצים לרדת במשקל, בין אם הצלחתם והמשקל נתקע, בין אם אתם ב"מלחמה" ובין אם אתם רגע לפני, בהחלט כדאי לכם לעיין: מה הן הטעויות הנפוצות ביותר וההמלצות שתעזורנה לכם לרדת במשקל באופן בריא, יעיל ומהיר. כאמור, אם נמשיך באותן הפעולות ואותם ההרגלים ונצפה לתוצאות שונות - הרי אין בכך היגיון. לכן, יש לטפל בגורמים אישיים ומעכבים, ולהחליף הרגלים שיעזרו לנו להגיע למטרה. אין זה אומר ריצת מרתון אלא הנאה, ריאליות וענווה בסיגול פעולות, הרגלים ויעדים בריאים ומאוזנים לאורך זמן.
Body Reset - רעות בר-לב, N.D, יועצת לאורח חיים בריא, 04.06.2015
לא מבינה למה את לא יורדת במשקל? כדאי לך לקרוא את הכתבה הזו!
ירידה במשקל, גילוף הגוף והורדת אחוזי שומן היא אתגר לא פשוט בכלל. אולם, הם מתאפשרים בקלות יחסית כאשר המשאבים ותשומת הלב יתמקדו בגורמים אישיים ומעכבים. לדוגמא, חוסרים תזונתיים (כחוסר של ויטמין D או חוסר של ברזל), בעיות שינה, דלקות חוזרות או כרוניות (במפרקים ובשרירים, במערכת הנשימה או העיכול, אי איזון הורמונלי (כהופעת רעב גדול מספר ימים עד שבועיים לפני קבלת ווסת כל חודש) ועוד, אשר מהווים גורם מעכב וחמור מזאת - מעודדים עלייה במשקל, צבירת שומן, תשוקות עזות ובלתי נשלטות למתוקים ופחמימות, פוגעים בבריאות הכללית, בהרגשה ובאיכות החיים. אולם, ישנן מספר טעויות נפוצות ונקודות שחשוב שנשים עליהן את האצבע, אשר מקשות עלינו ואפילו גורעות מאיתנו להגיע למטרה הרצויה. דילוג על ארוחותדילוג על ארוחה אינו מרזה ואף נמצא מחקרית כגורם מספר אחד להשמנה. דילוג על ארוחות גורם להאטה בחילוף החומרים, יוצר רעב פיזי גדול אשר בעקבותיו מזדמנות ארוחות בכמויות גדולות מדי באיכות לא טובה, ולרוב מאופיינת באכילה מהירה ללא לעיסה מספקת. ההמלצה: בין הארוחות חשוב להקפיד על ארוחות ביניים, פחות או יותר כל כ- 3 שעות נכון לאכול כדי לשמר ולשפר את תפקוד מערכת חילוף החומרים, לשמור על איזון רגשי וריכוז ולמנוע רעב גדול המזמין ארוחות והרגלי אכילה משמינות ופוגעות בבריאות. מחקרים רבים העידו ומצאו שמי ששילב שקדים ואגוזים לארוחות הביניים (לעומת פירות או חטיפים מתועשים) שמר על משקל גוף תקין ובריאות טובה יותר (אינדקס גליקמי נמוך וערך ביולוגי גבוה). דילוג על ארוחת הבוקרלהתחיל את היום על הצד הטוב ביותר עם ארוחת בוקר, למען הגוף ולמען הנפש. ארוחת הבוקר מוגדרת עד שעתיים מהקימה. השפעותיה ויתרונותיה רבים הן על הגוף (זירוז ירידה במשקל, שיפור בקצב חילוף החומרים ובתפקוד תקין של המערכות כמערכת העיכול, מערכת החיסון ועוד), והן על התפקוד הקוגניטיבי (שיפור יכולות למידה וריכוז, מצב הרוח ותחושת האנרגטיות הכללית). ההמלצה: אם יש קושי לאכול בשעות הבוקר או אין תחושת רעב, ניתן להרגיל את הגוף בהדרגה עם חופן שקדים/אגוזים ובהמשך כריך עם ביצה/חומוס/אבוקדו לדוגמא. תת תזונה על קיבה מלאה: מחסור בויטמינים ומינרליםמקור השם במילה הלטינית "ויטה" פירושה חיים. מחסור בהם גורם לפגיעה חמורה בתפקודו התקין של הגוף ומהווה סכנה לחיים. מחסור בויטמינים ומינרלים גורם לעלייה במשקל, לפגיעה בחילוף החומרים ומעכב הרזיה. מחסור גורם לתשישות ועייפות, לפגיעה בריכוז, בזיכרון ובמצב הרוח, לפגיעה בביצועים הספורטיביים וההתאוששות, ביכולת הגוף לתהליכים אנבוליים, עלייה במסת השריר והורדת אחוזי השומן ועוד. בנוסף, ניתן להיתקל במחסור בברזל ובפריטין (מאגרי הברזל) - אנמיה, בויטמין B12, ויטמין D ועוד. בחוסרים ניתן לצפות בקלות בבדיקות הדם, כאשר ההמלצה היא להיבדק פעם בשנה, בעיקר בקרב העוסקים בספורט. את ההפניה לבדיקות הדם ניתן להשיג מרופא/ת המשפחה (או להתקשר ולבקש מהמזכירה). לאחר שההפניה בידכם נותר לגשת למרפאות ולבצע את בדיקות הדם (ולבקש קוד לצפייה בתוצאות באינטרנט). ההמלצה: השלמת חוסרים תזונתיים (תוספי תזונה) רק לאחר אבחון והתייעצות עם איש מקצוע. יש לשים את היד ולהיזהר מקונטראינדיקציות (שילובים אסורים עם תרופות או מצבים מסוימים) ועומס מיותר על הגוף שיצור בסופו של דבר פעולה הפוכה מהמטרה. מה שטוב לאחד יכול להיות לא טוב לאחר. פירוש מתעתע של המוצרים
למעשה, אין מאכל משמין, אלא יש הרגלי אכילה משמינים. מחקר וצפייה באוכלוסיות מאכלי דיאט נקשרים להשמנה ומשקל עודף. העניין הוא שיש צורך לטפל בגוף ולמקד את הפעולות לסיגול הרגלים בריאים ומאוזנים יותר בקצב ובדרך הייחודית של כל אחד ואחת. חשוב לקרוא את רשימת הרכיבים - לדעת מה אנחנו אוכלים. רשימת הרכיבים מופיעה בגב המוצר ומחויבת על פי חוק לציין את כל מרכיבי המוצר. היא מספקת לנו פירוט ומידע לגבי המוצר אותו אנו מצרפים לביתנו ולגופנו. כאשר המרכיב הראשון שמופיע הוא בכמות הגדולה ביותר, וכך בסדר יורד שאר המרכיבים. לרוב כדאי להימנע ממוצרים המכילים רשימה ארוכה מדי, ותמיד כדאי להימנע ממוצרים המכילים שומן צמחי/מוקשה/מוקשה חלקית, חומרי טעם וריח וחומרים משמרים. סוכר/דבש/מולסה במיקומים הראשונים מעידים על מוצר בעל אינקדס גליקמי גבוה לרוב, ולכן מי שרוצה לרדת במשקל, להיגמל מתשוקות למתוקים ולאזן חריגות בערכי הגלוקוז בבדיקות הדם (ובטח בקרב חולי סוכרת) - כדאי להימנע. לקריאה נוספת: איכות השתייה או חוסר בשתייהשתייה ממותקת - כדאי לדעת:
ההמלצה: 8-10 כוסות מים ביום יתרמו רבות לבריאותך, יזרזו ירידה במשקל, יאירו את עור הפנים וישפרו את הריכוז והערנות. כמות בהתאמה אישית: כ- 30 מ"ל מים ליום לכל 1 ק"ג משקל הגוף (לדוגמא: אדם השוקל 100 ק"ג- כ- 3 ליטר מים ביום, אדם השוקל 70 ק"ג צריך כ- 2.1 ליטר מים ביום). מתי כדאי לשתות מים? כדאי להתחיל את היום בשתיית 2 כוסות של מים על קיבה ריקה, לשיפור היציאה ותפקוד מערכת העיכול. כחצי שעה לפני כל ארוחה לשתות לפחות כוס מים אחת, להגנה על הדופן הפנימית של הקיבה. כשעתיים לאחר כל ארוחה לשתות לפחות כוס מים אחת, הגוף משתמש בהרבה נוזלים לצורך תהליך העיכול. יש הסוברים שבזמן הארוחה לא רצוי לשתות מים כי זה מדלל את מיצי העיכול ומפחית את יעילותם. במהלך אימון מומלץ לשתות שתייה לגימטית על מנת למנוע תחושת כבדות (בזמן אימון ומאמץ קשה לגוף לספוג - את הנוזלים חשוב להחזיר אחרי ובמהלך היום). חלופות למים:
חוסר שעות שינהמספר שעות השינה המומלצות לאדם בוגר הן כ- 7-8 שעות ביממה. גוף ער אוגר אנרגיה ופחות משחרר שומנים (האטה בחילוף החומרים). כמו כן, תחושת הרעב מוגברת ולצידה מתעוררות תשוקות עזות ובלתי נשלטות לפחמימות פשוטות וסוכרים - תשוקות פיזיות עזות כתגובת הגוף לאספקת אנרגיה זמינה בשביל להישאר ער. ההמלצה:
לסיכוםהתמקדות במטרה להביא בריאות, להיות טובים לעצמכם ולשפר את אורחות החיים הכוללים טיפול בגוף ובנפש - יניבו משקל גוף תקין, שליטה בדחפים, שיפור משמעותי באנרגטיות ובהרגשה הכללית. "אם אכן חיים פעם אחת - בואו נעשה זאת בכיף שתורם לחיים". הכותבת היא הנטורופתית ד"ר רעות בר-לב, מפתחת שיטת BodyReset. |