דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 493 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מרק קרם ברוקולי, אפונה וקוקוס
מרק ירוק טעים ובריא שמתאים גם לטבעוניים כמובן, צילום: עדי כהן סימן טוב
  • 1 לקצוץ את הברוקולי לפרחים קטנים ואת הגבעול לקלף ולפרוס לפרוסות. לבשל את הברקולי במים או בציר ירקות עד לריכוך.
  • 2 להניח את הברוקולי ישר אחרי הבישול בקערה עם מי קרח על מנת להפסיק את בישולו ולשמור על צבעו הבהיר.
  • 3 להחזיר את הברוקולי לסיר, להוסיף את האפונה, קרם הקוקוס והמלח, ולרסק בעזרת בלנדר מוט עד שמתקבל מרקם חלק. במידה והמרק סמיך מדי יש להוסיף כחצי כוס מים. במידה והוא דליל מדי יש להוסיף כפית קורנפלור המדוללת ברבע כוס מים ולבשל כ- 2 דקות עד להסמכה.
  • 4 לטעום, לתקן טעמים ולהגיש מיד.
  • 5 בתיאבון חיוך

האפונה והברוקולי עשירים בויטמינים, ברזל וסיבים תזונתיים. אפשר להכין את המרק גם בגרסא שמשלבת כרובית וברוקולי ולקבל מרק כרובית וברוקולי טבעוני. שימו לב: ביום למחרת המרק עדיין טעים מאוד, אך צבעו כהה יותר ומראהו החיצוני פחות מושך. לכן, מומלץ להגישו מיד, בייחוד אם מדובר על ארוחה חגיגית.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
15.6% 28.3% 15.3% 40.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.5 (0.7 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב