דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 88 גרם למנה\יחידה (מגנומים גדולים)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מגנום ביתי בטעם שמנת ותותים
מגנום - הארטיק המושלם!
  • הכנת רוטב התות:
  • 1 חותכים את התותים לקוביות קטנות.
  • 2 מערבבים את מחית התות המרוכזת עם מיץ הלימון, מחית הוניל והתותים, ושומרים בצד עד להכנת הגלידה.
  • הכנת הגלידה:
  • 1 מקציפים את השמנת המתוקה עם גבינת השמנת עד לקבלת קצפת רכה.
  • 2 מוסיפים את החלב המרוכז ומחית והוניל, ומקציפים עד לקבלת מסה אחידה.
  • 3 מוזגים פנימה את רוטב התות ומקפלים את התערובת עם מרית, לא יותר מ- 2 קיפולים על מנת לשמור על מסה לא אחידה בצבע.
  • 4 מעבירים את התערובת לתבניות מגנום (ניתן בשלב זה להעביר פשוט לקופסא), ומקפיאים לפחות 5 שעות (עדיפות ללילה).
  • 5 לאחר הקפאה מחלצים את המגנומים.
  • הכנת הציפוי:
  • 1 ממיסים את השוקולד עם חמאת הקקאו ומעבירים לכלי צר.
  • 2 טובלים מגנום ומנערים מעט להורדת שאריות.
  • 3 מקשטים (אני פיזרתי בתחתית המגנום פירורי פתיבר) ושומרים במקפיא. מתקבל ארטיק מגנום ביתי פשוט מושלם שתמיד כיף שיש במקפיא בבית.
  • 4 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית להכנת מגנום.

הערך התזונתי לא כולל את מחיות התות והוניל והקישוטים על המגנום. במידה והכנתם את הגלידה בקופסא - מומלץ להוציא לטמפרטורת החדר במשך כ- 10 דקות לפני האכילה על מנת להגיע למרקם הרצוי. ניתן לוותר על התותים בגלידה, הם נשארים קפואים ונותנים קרסט כיפי אבל אם אתם אוהבים גלידה חלקה אז לא חובה. ניתן לשחק עם הטעמים לפי בחירה, פשוט מחליפים את מחית התות בטעם שרוצים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.4% 39.4% 7.1% 53.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.65 (0.66 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב