דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 263 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
קיש קישוא טבעוני עם תימין וקרם שקדים
קיש קישואים מושלם לטבעוניים
  • הכנת הבצק:
  • 1 מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  • 2 מוסיפים את שמן הזית והמים הרותחים בהדרגה.
  • 3 מעבדים לבצק רך ואחיד, ומרדדים על תבנית עגולה המתאימה לאפייה.
  • הכנת המילוי ואפיית הקיש:
  • 1 טוחנים בבלנדר או במעבד מזון את השקדים ביחד עם המים, הסילאן, החרדל והמלח, עד לקבלת קרם חלק שמזכיר מרקם של שמנת מתוקה.
  • 2 מוזגים את שמן הזית על טבעות הקישואים, מערבבים עם הידיים וצולים בתנור שחומם מראש לחום בינוני עד להשחמה קלה.
  • 3 מסדרים את טבעות הקישואים האפויות על הבצק בתבנית (שומרים חלק בצד).
  • 4 יוצקים את קרם השקדים, מסדרים מלמעלה את הקישואים שהשארנו בצד ומפזרים את עלי התימין לפי הטעם.
  • 5 אופים למשך כ- 40 דקות בתנור בחום בינוני של 180 מעלות עד שהקרם מתייצב.
  • 6 מקררים טרם ההגשה - מתקבל קיש קישואים טבעוני מושלם!
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
הקיש ניתן להקפאה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.3% 32.9% 12% 45.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.57 (0.68 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב