דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

18 מנות/יחידות, 80 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הספינג`)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
ספינג` ביתי
ספינג` מרוקאי שאין שני לו
  • 1 בקערת המיקסר מניחים את השמרים עם הסוכר וכוס מים חמימים (200 מ"ל, כוס חד פעמית לשתייה קרה), מערבבים ומשאירים למנוחה של 10 דקות.
  • 2 מוסיפים את הקמח, מחברים את וו הגיטרה ומפעילים את המיקסר על מהירות בינונית. תוך כדי הלישה מוסיפים את הביצה ואת המים החמימים הנותרים בהדרגה ולפי הצורך (חשוב, ייתכן ולא תצטרכו את כל כמות המים. במידה והבצק יוצא דליל מדי - אפשר להוסיף קמח).
  • 3 לאחר שהתגבש בצק מוסיפים את המלח והשמן, ממשיכים ללוש על מהירות גבוהה במשך כ- 10 דקות (הבצק אמור להיות דביק), מוסיפים את הערק וממשיכים ללוש כ- 2 דקות נוספות.
  • 4 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח (כשעה).
  • 5 לאחר שהבצק תפח - משמנים היטב נייר אפייה, קורצים כדורים קטנים מהבצק ומניחים על גבי נייר האפייה המשומן. מניחים להתפחה נוספת של כ- 20 דקות, ולאחר מכן קורצים חור באמצע כל כדור ליצירת צורת ספינג` ומרחיבים אותו בעזרת האצבעות.
  • 6 מחממים שמן בסיר שטוח על אש בינונית (ראו מידע נוסף בנוגע לכמות השמן). בודקים עם כף עץ שיש בועות והשמן חם מספיק. מכניסים את הספינג` לשמן ומטגנים משני הצצדדים עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג, לאחר מכן לצלחת עם סוכר ומגישים חם. מתקבל ספינג` ביתי מושלם!
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר עם וו גיטרה.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בספינג` לאחר הטיגון. יש להשתמש בכמות של שמן לטיגון עמוק. חשוב לעקוב בדיוק אחר ההוראות.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 27.7% 8.6% 63.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.38 (0.38 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב