דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 222 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • חציל - יחידה בינונית (330 גרם)
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לפי הטעם
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • סומק - 1/4 כפית
    אופציונלי (לפי הטעם)
  • סלט טחינה - 1/2 כוס - סה"כ (75 גרם)
    או יוגורט/לאבנה
  • פטרוזיליה - חופן (15 גרם)
    קצוצה (או עירית)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חציל שלם קלוי בתנור קל להכנה
קל וטעים - לא צריך יותר מזה
  • 1 לאפות את החציל השלם בתבנית התנור המרופדת בנייר אפייה למשך כ- 30-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות. החציל יהיה מוכן כשנוגעים בו ומרגישים שהוא רך וקליפתו חרוכה מעט.
  • 2 לצנן מעט את החציל הקלוי ולקלף את הקליפה בזהירות עם האצבעות מכל הכיוונים, כך שיישאר לנו חציל מקולף (תוכן החציל בלבד) עם העוקץ (הצ`ופצ`יק מלמעלה).
  • 3 למזוג את סלט הטחינה לצלחת הגשה נאה, להניח עליה את החציל השלם הקלוי, לחתוך אותו לאורך בעזרת סכין ו"לפתוח" אותו מעט בצלחת.
  • 4 לזלף מעל שמן זית, לתבל במלח ותבלין סומק ולקשט בפטרוזיליה קצוצה.
  • 5 להגיש חמים או בטמפרטורת החדר.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן ומומלץ להכין טחינה ביתית מטחינה גולמית, מים, מיץ לימון ותבלינים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.7% 37.6% 8.8% 43.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.71 (0.87 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב