מצרכים למתכון
20 מנות/יחידות, 76 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלביבות/הקציצות)
- תערובת הפלאפל
- בצל - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (375 גרם)
- קמח תופח - 1½ כוסות - סה"כ (233 גרם)
- קמח חומוס - 2 כוסות - סה"כ (310 גרם)
- פלפל ירוק חריף - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (56 גרם)
- שום - 2 שיניים
- כוסברה - 1/4 צרור - סה"כ (23 גרם)
- מלח - כפית שטוחה
- כמון - 2 כפיות שטוחות - סה"כ (6 גרם)
- זנגביל טחון - כפית שטוחה (4 גרם)
- זרעי כוסברה - 1½ כפיות שטוחות - סה"כ (5 גרם)
- מי סודה - 1½ כוסות - סה"כ (360 מ"ל)
- עלי קארי - חופן
- לטיגון
- שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
אופן הכנת המתכון
- מתאבניםסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מהיר מאודזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
באג`יה: מתכון הודי מסורתי וטעים
- 1 מערבבים את כל המצרכים היבשים בקערה גדולה (קמח חומוס של הודים ניתן להשיג בחנויות התבלינים והפיצוחים השונות. את זרעי הכוסברה ניתן לחמם במחבת למשך מס` שניות לקבלת ארומה חזקה).
- 2 מוסיפים את מי הסודה, מערבבים היטב ונותנים לעיסה לנוח למשך כ- 10 דקות.
- 3 מחממים שמן עמוק בסיר, לוקחים כף מהעיסה ומכניסים לטיגון עד להזהבה משני הצדדים. הבאג`יה לא יוצאת סימטרית, אך יוצאת פריכה וטעימה בטירוף. להגיש חם!
- 4 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
טעים גם לאכול קר.
הערך התזונתי לא כולל את עלי הקארי. כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בבאג`יה לאחר הטיגון. יש לעשות שימוש בכמות שמן לטיגון עמוק. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
6.3% |
20% |
15% |
58.7% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב