דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 102 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הכיסונים)

  • הבצק
  • קמח לבן - 2 כוסות - סה"כ (310 גרם)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • שמן קנולה - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
    ומעט יותר
  • מים - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
  • המלית
  • תפוח אדמה - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (676 גרם)
    מבושלים וחתוכים לקוביות
  • שמן קנולה - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
    לטיגון
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ דק
  • אפונה - 200 גרם
  • זנגביל טחון - כף שטוחה (7 גרם)
  • פלפל ירוק חריף - יחידה בינונית (28 גרם)
  • כוסברה - 3 כפות-קצוץ - סה"כ (15 גרם)
  • כמון - כפית שטוחה (3 גרם)
  • מיץ לימון - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    סחוט טרי
  • גארם מסאלה - כפית אחת
    תערובת תבלינים הודית
  • לטיגון
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    כמות מוערכת שנספגת

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סמוסה הודית
סמוסה הודית שאתם חייבים לנסות
  • 1 מנפים את הקמח ולשים את כל מצרכי הבצק עד לקבלת בצק אחיד ונוקשה.
  • 2 מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את האפונה, הזנגביל, הפלפל הירוק והכוסברה ומבשלים כמה דקות. מוסיפים את תפוחי האדמה המבושלים ומוסיפים את הגארם מסאלה, הכמון ומיץ הלימון. מסירים מהאש ומצננים.
  • 3 מרדדים את כדור הבצק, חוצים לשני חלקים, יוצרים צורות של קונוס וממלאים.
  • 4 סוגרים את הסמוסה לגמרי (בצורת משולש), מטגנים בשמן עמוק ומספיגים בנייר מגבת. מתקבלת סמוסה הודית מפנקת וטעימה במיוחד.
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הגארם מסאלה. כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסמוסה לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן לטיגון עמוק. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.9% 27.4% 8.5% 60.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.4 (0.42 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב