מצרכים למתכון
40 מנות/יחידות, 89 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הכדורים)
- הבצק
- קמח לבן - 4 כוסות - סה"כ (620 גרם)
- קורנפלור - 1¼ כוסות - סה"כ (194 גרם)
- שמרים יבשים - 2 כפות - סה"כ (22 גרם)
- סוכר - 3 כפות שטוחות - סה"כ (45 גרם)
- שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
- מים - 3 כוסות - סה"כ (720 מ"ל)
- סירופ הסוכר
- מים - 4 כוסות - סה"כ (960 מ"ל)
- סוכר - 4 כוסות - סה"כ (716 גרם)
- מיץ לימון - 1/2 יחידה - סה"כ (15 מ"ל)
- מי ורדים - כפית (5 מ"ל)
- לטיגון
- שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
- הקישוט
- פיסטוק - 2 כפות-טחון - סה"כ (20 גרם)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
אתם הולכים להתמכר לבצק המטוגן הזה
- 1 ללוש יחד את כל מרכיבי הבצק. הבצק יהיה מעט נוזלי וזה בסדר.
- 2 לכסות ולהתפיח את הבצק למשך כ- 45-50 דקות.
- 3 בזמן שהבצק תופח להכין את סירופ הסוכר: להרתיח בסיר את כל המרכיבים להכנת הסירופ עד שהסוכר נמס לגמרי ולכבות את האש.
- 4 לפני שמתחילים לטגן להוציא את האוויר מהבצק בעזרת ערבוב אחד, להכין ממנו כדורים ולטגן בשמן עמוק עד לקבלת גוון זהוב. לשים לב לא ליצור כדורים גדולים מדי מכיוון שהם מתנפחים בטיגון.
- 5 מהטיגון להעביר את הכדורים ישר אל תוך סירופ הסוכר למשך כדקה ולהוציא. להגיש יפה בצלחת, לפזר מלמעלה פיסטוקים טחונים דק ולהגיש עוואמה מושלמים!
- 6 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בעוואמה לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0.6% |
13.9% |
4.6% |
80.9% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב