דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 92 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל השבלולים)

  • בצק הפילו
  • פילו - קופסת קרטון (500 גרם)
    דפים מצוננים
  • חמאה - אריזת נייר (100 גרם)
    מומסת (או נטורינה בטעם חמאה)
  • סירופ הסוכר
  • סוכר - כוס (179 גרם)
  • דבש - כף (22 גרם)
  • מים - 2/3 כוס - סה"כ (158 מ"ל)
  • לימון עם קליפה - פלח (20 גרם)
  • להגשה
  • פיסטוק קלוי - 12 כפות-טחון - סה"כ (120 גרם)
    כף לכל שבלול

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
שבלולי בקלאווה
אוהבים מתוקים?
  • 1 מגלגלים את כל דפי הפילו המצוננים יחד לגליל ארוך. חותכים את הגליל ל- 12 "שבלולים" שווים בגודלם ומניחים אותם בתבנית מאפינס.
  • 2 מברישים כל שבלול בחמאה המומסת ואופים למשך כחצי שעה בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות (חום עליון-תחתון).
  • 3 בינתיים מכינים את סירופ הסוכר: בקלחת על חום בינוני מערבבים את כל המרכיבים ומבשלים עד שנוצר סירופ סמיך (לא לוותר על הלימון!).
  • 4 כשהפילו שחום ויפה מוציאים אותו מהתנור ויוצקים על כל שבלול מסירופ הסוכר.
  • 5 מעבירים לקערת הגשה ומקשטים בפיסטוקים הטחונים.
  • 6 נוגסים ונהנים מהפיצוצים שקורים בפה.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להגיש עם עם שברי אגוזים, תאנים, כדור גלידה (מומלץ) או כל מה שמתחשק.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.7% 17.8% 9.3% 71.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.23 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב