דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

35 מנות/יחידות, 45 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הכדורים (או 20 כדורים מכחצי מהכמות והשאר כממרח))

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
כדורי לאבנה בשמן זית בהכנה ביתית
לא תמשיכו עוד לקנות לאבנה בסופר
  • 1 מערבבים את היוגורט עם המלח, מעבירים לשקית בד, קושרים ומניחים בתוך מסננת. את המסננת מניחים מעל קערה עמוקה על מנת שכל הנוזלים יטפטפו אל הקערה, ומעבירים למקרר למשך 24 שעות (אפשר גם למשך לילה אחד).
  • 2 מוציאים מהמקרר ומעבירים לצנצנת זכוכית אם רוצים ממרח לאבנה רגיל.
  • 3 להכנת כדורים: מגלגלים את הגבינה לכדורים קטנים וכל כדור מגלגלים בזעתר או בפפריקה מתוקה (אני ממליצה להכין מכחצי מהגבינה כדורים ומכחצי ממרח לאבנה רגיל).
  • 4 מניחים את הכדורים בצנצנת זכוכית מעוקרת, ולבסוף מוזגים שמן זית איכותי למילוי כל הצנצנת.
  • 5 מאחסנים במקרר ומתענגים על כדורי לאבנה ביתיים מושלמים!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אני אוהבת להכין משני סוגים של יוגורט (כמה שיותר טעמים). סה"כ כמות היוגורט שצריך: 1.5 ליטר.

ציוד נדרש: שקית בד (חיתול).

הערך התזונתי לא כולל את שמן הזית. כמות המלח במתכון לפי הטעם האישי. זמן ההכנה לא כולל את זמן השהית הגבינה במקרר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.7% 30.9% 29.6% 28.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.53 (0.65 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב