דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

25 מנות/יחידות, 42 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל)

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לחם שום ביתי
מהיום מכינים לחם שום בבית
  • 1 לערבב ביחד את הקמח, השמרים היבשים, השום הכתוש ושמן הזית, להוסיף את המים החמימים ולהתחיל לעבד לבצק. להוסיף את המלח ולעבד כ- 7-8 דקות עד לקבלת בצק נוח לעבודה. לשמן קלות קערה, להניח בה את הבצק, לכסות במגבת ולהניח להתפחה של כ- 45 דקות.
  • 2 בינתיים, ליצוק לקערה קטנה את שמן הזית, לתוכו לכתוש את שיני השום ולערבב.
  • 3 לחמם את התנור מראש לחום של 200 מעלות.
  • 4 להוציא את הבצק מהקערה ולהניחו על נייר אפייה. לרדד למלבן מקצה אחד של נייר האפייה עד קצהו השני (שלא יהיה דק מדי). לאחוז בנייר בשני הצדדים ולהעביר לתבנית.
  • 5 בעזרת מברשת להבריש את הבצק עם תערובת השמן והשום שהכנו. למרוח בנדיבות הן את השמן והן את השום כך שיתפזר היטב על כל הבצק (ניתן לפזר מעט מלח גס, ומעט טימין או אורגנו).
  • 6 בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה לחתוך את הבצק למלבנים, ולאפות בתנור למשך כ- 25 דקות או עד שהבצק מזהיב. בתום האפייה להוציא מהתנור ולמרוח עוד מעט שמן זית.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להכין גם בצורת לחמניות קטנות עגולות או מאורכות.

הערך התזונתי לא כולל את המלח הגס, הטימין או האורגנו במידה ומוסיפים. ניתן להקפיא לאחר האפייה (לצנן קודם).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 23.9% 9.8% 66%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.32 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב