דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 336 גרם למנה\יחידה (2-3 מנות)

  • שום - ראש
    ראש שום כתוש
  • חציל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (660 גרם)
    חצילים פרוסים בעובי סנטימטר
  • נענע - גבעול (3 גרם)
    5 עלי נענע רעננים
  • מיץ לימון - יחידה (30 מ"ל)
  • שמן זית - 9 כפות - סה"כ (90 מ"ל)
    לפי הטעם
  • מלח גס - 2 קורט
    לפי הטעם
  • יוגורט טבעי 1.5% - גביע (150 מ"ל)
    להשתמש ביוגורט 20% שומן

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חציל קלוי ולאבנה
חצילים קלויים בתוספת לאבנה, צילום: דניאל לילה
  • להכנת הלאבנה:
  • 1 מסננים יוגורט (20% שומן) 24 שעות במסננת עם חיתול בד מיוחד.
  • 2 מוסיפים מעט מלח (קורט) ושמן זית (כ- 3 כפות).
  • להכנת החצילים:
  • 1 מחממים מראש תנור ל- 180 מעלות.
  • 2 חורצים עם מזלג את החצילים וקולים אותם עם שום, מלח גס (קורט) ושמן זית (כ- 3 כפות) למשך 30 דקות.
  • 3 על צלחת הגשה שמים לאבנה בנדיבות, מניחים את החציל, מפזרים את עלי הנענע, בוזקים שמן זית (כ- 3 כפות) ומיץ לימון.
  • 4 בתיאבון חיוך

כמויות המלח ושמן הזית מוערכות ולא ניתנו על ידי יוצר המתכון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.5% 40.2% 7.7% 43.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.78 (0.94 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב