דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 150 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל החצ`פורי)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
חצ`פורי גבינות
חצ`פורי גרוזיני אמיתי
  • הכנת המלית:
  • 1 מערבבים בקערה את כל מצרכי המלית ומכניסים למקרר עד השימוש.
  • 2 אני אישית משתמשת לחצ`פורי רק בגבינת חמד, גבינה צהובה, קוטג`, בולגרית וסולגוני (גבינה גרוזינית שדומה למוצרלה), אבל הכל עניין של טעם אישי. אפשר לשנות הכמויות בהתאם לגבינות שיש בבית ומה שאוהבים.
  • הכנת החצ`פורי:
  • 1 מכניסים את כל מצרכי הבצק לקערה ולשים כרבע שעה (הבצק אמור להיות די דביק). מכסים את הקערה ומניחים למנוחה לשעה במקום חמים.
  • 2 מחלקים את הבצק ל- 24 חלקים. טובלים כל חתיכה בקמח ולשים לצורת כדור. מניחים כל כדור על משטח מקומח, מכסים ומניחים להתפחה כשעה וחצי. רצוי ומומלץ להכין את הבצק לילה קודם, להכניס למקרר, לכדרר ולהניח למנוחה נוספת.
  • 3 על משטח עבודה מקומח מרדדים כל כדור לעלה בקוטר 20 ס"מ ומקמחים אותו. עורמים את עלי הבצק, כשמקפידים לקמח ביניהם. בסיום התהליך מתחילים לפתוח את העלה הראשון שרידדנו (זה שבתחתית הערימה), על מגש משומן מעט. העלה צריך להיות דק מאוד. מטפטפים על כל העלה שמן בעזרת האצבעות (באמצעות כוס השמן שנותרה).
  • 4 מקפלים את השליש העליון של הבצק פנימה ואח"כ את השליש התחתון.
  • 5 משמנים שוב ומקפלים את הקצה הימני פנימה ואח"כ את השמאלי.
  • 6 מניחים כף גדושה ממלית הגבינות במרכז העלה שקיבלנו. מקפלים את קצוות הבצק מעל המלית לצורת מעוין ומעבירים לתבנית משומנת.
  • 7 ממשיכים עם יתר עלי הבצק. מזלפים שמן מעל כל חצ`פורי מלמעלה ואופים בחום גבוה (כ- 220 מעלות) למשך כ- 25 דקות עד להזהבה.
  • 8 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 ניתן להכין עם מילויים שונים ומגוונים כמו בשר, בצל, חומוס, תפוח אדמה.
  • 2 ניתן להקפיא 1/2 כמות מהבצק.
  • 3 ניתן להקפיא גם לאחר הכנת החצ`פורי ולפני האפייה, ובזמן הרצוי רק להכניס לתנור, להזליף עוד מעט שמן ולאפות.
  • 4 חשוב לכסות את עלי הבצק ה"ממתינים" על מנת שלא יתייבשו!

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 26.6% 26.4% 47%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.36 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב