מצרכים למתכון
65 מנות/יחידות, 29 גרם למנה\יחידה (60-70 יחידות סמבוסק)
אופן הכנת המתכון
- מתאבניםסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
סמבוסק ביתי במילוי גבינה עיראקית מלוחה
- הכנת המעטפת:
- 1 במיקסר לערבב את הקמח עם השמרים היבשים (ניתן להמיר ל- 50 גרם שמרים טריים).
- 2 להוסיף את המלח, החמאה המומסת והשמן, ובהדרגה להוסיף כ- 2 כוסות מים פושרים.
- 3 ללוש את הבצק ולהניח להתפחה של כחצי שעה-שעה (אם יש צורך להוסיף עוד מים או קמח).
- הכנת המלית:
- 1 לערבב את שני סוגי הגבינות עם הביצה.
- 2 להוסיף את הקמח והמלח, ולערבב היטב.
- הכנת הכיסונים:
- 1 לשטח את הבצק עם מערוך, לקרוץ עיגולים בקוטר של כ- 5-6 ס"מ, ובכל עיגול לשים כף מהמלית. לקפל לצורת חצי עיגול ולהדק היטב כדי שהסמבוסק לא ייפתח לנו באפייה. עם מזלג ללחוץ מסביב לכיסונים (לא חובה).
- 2 בשלב זה ניתן למרוח ביצה טרופה על כל הכיסונים ומעל לפזר שומשום (לא חובה).
- 3 להניח את הכיסונים בתבנית משומנת (או עם נייר אפייה), ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 15-20 דקות, עד שהבצק מזהיב והסמבוסקים מוכנים (לשים לב להזהבה כי בכל תנור זמן ההכנה יכול להיות שונה).
- 4 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
מומלץ לפתוח את הסמבוסק לאחר האפייה, להכניס פנימה ביצה קשה, לתבל במלח ובפלפל שחור ולהתענג!
הערך התזונתי לא כולל את הגבינה העיראקית. לא כדאי לוותר על הגבינה העיראקית המלוחה. אפשר לשחק עם כמויות המלח - יש לזכור שגם הגבינה מלוחה ולכן אין להפריז בכמות - לפי הטעם.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0% |
24.3% |
11.3% |
64.4% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב