דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 363 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
טה`ה דיג
אורז פרסי פופולארי עם תפוחי אדמה
  • 1 הכנת האורז: מרתיחים את המים בסיר וברגע שרותחים מוסיפים את המלח והאורז, מערבבים וממשיכים לבשל עד שהאורז כמעט בשל (3/4 בישול) למשך כ- 8-10 דקות. מסננים את האורז במסננת.
  • 2 הכנת תפוחי האדמה: מחממים את השמן בסיר (אפשר באותו סיר אחרי שהוא נשטף ויובש). מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בסיר צפוף אחד ליד השני ומטגנים עד להזהבה.
  • 3 מפזרים את הכורכום מעל תפוחי האדמה, מנמיכים את הלהבה להכי נמוכה ומוסיפים את האורז.
  • 4 מערבבים את המים והשמן, מטפטפים על האורז בעזרת כף ומהדקים את האורז לתחתית הסיר.
  • 5 מכסים את הסיר עם מגבת ועליו את המכסה, ומבשלים לעוד כ- 20-30 דקות.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
הצעת הגשה: הופכים את הסיר על צלחת גדולה, כך שיראו את תפו"א מעל האורז.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.5% 12.8% 7.4% 75.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.16 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב