דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 77 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלביבות)

  • הבצק
  • קמח תירס -  כוסות - סה"כ (233 גרם)
    טחון דק
  • קמח לבן -  כוסות - סה"כ (388 גרם)
  • שמרים יבשים - כף (11 גרם)
  • סוכר - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (3 גרם)
  • ביצה - Large
  • מלח - כפית שטוחה
  • מים -  כוסות - סה"כ (360 מ"ל)
    פושרים - לפי ספיגה
  • השמן לטיגון
  • שמן קנולה - 1/3 כוס - סה"כ (79 מ"ל)
    כמות מוערכת שנספגת

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
צ`אדי - לביבות מקמח תירס
לביבות מקוריות לחג
  • 1 מערבבים יחד בקערה את שני סוגי הקמח, השמרים והסוכר, יוצרים גומה ומוסיפים ביצה, מלח ומים פושרים בהדרגה.
  • 2 לשים לבצק מעט דליל ודביק ומתפיחים כחצי שעה. מורידים את האוויר מהבצק ומתפיחים שוב כ- 20 דקות (תלוי בטמפרטורת החדר).
  • 3 מכינים קערה קטנה עם מים, טובלים את כף היד, אח"כ לוקחים גוש מהבצק בגודל קערית היד בערך (יוצרים מעין כופתאות בקערית היד) ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה. מוציאים מהמחבת ומניחים על נייר סופג.
  • 4 הרי לכם לביבות מקמח תירס חמות וטעימות.
  • 5 בתיאבון וחג חנוכה שמח חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בלביבות לאחר הטיגון. ייתכן שיהיה צורך להשתמש בכמות גדולה יותר של שמן. במתכון הזה יש להשתמש בקמח תירס שנטחן דק כמו קמח רגיל (ניתן להשיג במשקל בחנויות לתבלינים).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 13.9% 11.5% 74.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.16 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב