דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

25 מנות/יחידות, 37 גרם למנה\יחידה (חומרים ל- 25 אוזני המן)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
אוזני המן במילוי ריבה
אוזני המן פריכות לפורים, צילום: דניה וינר, סטיילינג: דלית רוסו
  • 1 מכינים את הבצק: מערבלים בקערת מערבל עם וו גיטרה את כל החומרים (קמח, חמאה, 100 גרם אבקת סוכר, ביצה וכף ריבה), עד שמתקבל כדור בצק אחיד.
  • 2 אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  • 3 מכינים ואופים: מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • 4 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ.
  • 5 מניחים כפית שטוחה של מלית (2/3 כוס ריבה) במרכז כל עיגול, סוגרים לאוזן, מהדקים ומסדרים על התבנית המרופדת בנייר אפייה.
  • 6 אופים 15-20 דקות, עד שאוזני ההמן זהובות קלות.
  • 7 מצננים היטב וזורים אבקת סוכר לפי הטעם.
  • 8 פורים שמח חיוך
טיפ למתכון
במקום הריבה אפשר למלא בנוטלה או ממרח שוקולד, ממרח לוטוס ועוד.

זו לא טעות - יש גם בבצק ריבה (כף), וכך מתקבל בצק פריך שנמס בפה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 24.8% 6.1% 69.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.33 (0.33 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב