מצרכים למתכון
16 מנות/יחידות, 77 גרם למנה\יחידה (כ- 16 פרוסות עוגה)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
עוגת יום הולדת טעימה
- 1 משמנים תבנית בקוטר 24 ס"מ ומחממים תנור מראש ל- 175 מעלות.
- 2 מקרימים את החמאה הרכה בקערה עד שהיא חלקה. מוסיפים בהדרגה את הסוכר החום ומקרימים עד לפיזור אחיד לגמרי של הסוכר.
- 3 מבליעים את הביצים בתערובת זו אחר זו. טורפים את התערובת למשך כ- 2 דקות עד שהיא תפוחה ובהירה.
- 4 מנפים לקערה מחצית מן הקמח ומיד מוסיפים מחצית מן הרוויון (חצי כוס). מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. חוזרים על שלב זה עם יתרת הקמח והרוויון.
- 5 מוסיפים את תמצית הוניל. בעזרת מטרפה ידנית מקציפים את התערובת עד שהיא חלקה לגמרי, תפוחה ובהירה.
- 6 מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 25-30 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
- 7 לאחר צינון מלא של העוגה, מנפים לקערה את אבקת הסוכר. מוסיפים חלב (כף רוויון) ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. מזגגים על העוגה בעזרת כף ומפזרים סוכריות צבעוניות.
- 8 בתיאבון
ציוד נדרש: תבנית בקוטר 24 ס"מ.
עוגה מנצחת המתאימה מאוד גם למסיבות יום הולדת.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0% |
19.9% |
8.9% |
71.2% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב