דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

17 מנות/יחידות, 142 גרם למנה\יחידה (15-18 חצילונים)

  • חציל - 800 גרם
    חצילונים קטנים (15-18 יחידות)
  • מלח - 3 כפות גדושות
    לפי הטעם
  • חומץ 5% - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
    לפי הטעם
  • שום - 10 שיניים
    פרוסות
  • נענע - 2 חופנים - סה"כ (16 גרם)
    או חופן נענע מיובשת
  • מים - 4 כוסות - סה"כ (960 מ"ל)
    2 כוסות מים על כוס חומץ
  • פלפל צ`ילי אדום חריף יבש - 4 יחידות
    לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חצילים כבושים
חצילונים קטנים וכבושים
  • 1 לחצות את החצילונים הקטנים לאורך לארבע או לשתיים (לא להוריד את הגבעול).
  • 2 להרתיח בסיר מים, להניח את החצילונים ולבשל כ- 10 דקות.
  • 3 לסנן ולקרר.
  • 4 בתוך כל חציל להניח 2 פרוסות שום ומעט נענע (טריה או יבשה), ולהניח אותם בתוך כלי אטום (זכוכית או פלסטיק). לפזר בין החצילונים את הפלפלים החריפים.
  • 5 לערבב את המים עם החומץ והמלח, ולמזוג מעל (אם יש צורך אפשר להוסיף עוד מים וחומץ באופן יחסי).
  • 6 לסגור את הכלי היטב ולהניח כמה ימים מחוץ למקרר. מומלץ לנער את הכלי בעדינות מדי יום.
  • 7 לאחר כשלושה ימים להכניס למקרר.
  • 8 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הפלפלים החריפים. שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
25.9% 1.7% 11.4% 61%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.02 (0.04 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב