דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

50 מנות/יחידות, 61 גרם למנה\יחידה (כ- 50 עוגיות מרציפן (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עוגיות מרציפן למימונה
עוגיות מרציפן מרוקאיות
  • 1 משרים את השקדים במים רותחים למשך שעה, לאחר מכן מקלפים, מפזרים על מגבת לייבוש וטוחנים אותם פעמיים.
  • 2 מבשלים בסיר את הסוכר, המים והלימון עד שהסוכר נמס והסירופ מעט דביק, מכבים את הגז, מוסיפים את השקדים ומערבבים בעזרת כף עץ עד לקבלת תערובת אחידה ודביקה. מכסים במגבת ומקררים. מחלקים את תערובת המרציפן לשתי קערות. לחלק אחד מוסיפים את צבע המאכל הורוד ולשני את הירוק.
  • 3 לוקחים חתיכה קטנה מהמרציפן, מגלגלים לאליפסה ומכניסים לתוך תמר. מניחים במנג`ט מאורך וככה ממלאים את כל התמרים. במקביל, לוקחים חתיכה קטנה ומגלגלים לעיגול קטן, מדביקים לו משני הקצוות אגוזי מלך ומניחים במנג`ט עגול. ממשיכים כך עם כל האגוזים.
  • 4 בתיאבון וחג שמח חיוך
טיפ למתכון
במידה ונשאר מרציפן ניתן להכין ממנו צורות שונות של פירות או להקפיא לפעם הבאה. ניתן להשתמש בצבעי מאכל אחרים.

ציוד נדרש: 25 מנג`טים מאורכים ו- 25 מנג`טים עגולים.

הערך התזונתי לא כולל את צבעי המאכל.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.3% 22.8% 9.4% 61.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.35 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב