מצרכים למתכון
4 מנות/יחידות, 529 גרם למנה\יחידה (כ- 4 מנות)
- טופו - אריזת ואקום (300 גרם)
- בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
- שום - 4 שיניים
- פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
- פלפל צהוב - יחידה בינונית (122 גרם)
- גזר - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
- קישוא - יחידה בינונית (218 גרם)
- כרובית - רבע יחידה בינונית (280.5 גרם)
- כרוב - 1/8 יחידה בינונית - סה"כ (192 גרם)
- נוזל קוקוס - קופסת שימורים (400 מ"ל)
- רוטב סויה דל נתרן - כף (10 מ"ל)
- שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
- מלח - 1/4 כפית שטוחה
- שבבי צ`ילי - כפית אחת
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- עד חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
מוקפץ טופו וירקות עם חלב קוקוס קטיפתי, צילום: לירון איצקוביץ
- 1 צורבים את הטופו במחבת ווק עם כף שמן זית וממליחים קלות, יש להפוך בזהירות ולהימנע מהידבקות הטופו למחבת. לאחר קבלת צבע זהבהב בשני הצדדים מוציאים לצלחת.
- 2 חותכים את כל הירקות לרצועות אלכסוניות באותו העובי.
- 3 באותה מחבת מטגנים בכף שמן זית את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את השום, הגזר והכרובית, ומערבבים כ- 3 עד 4 דקות.
- 4 מוסיפים את הקישואים והפלפלים, וממשיכים לערבב. לאחר כ- 3 דקות מוסיפים את חלב הקוקוס, רוטב הסויה ושבבי הצ`ילי ומביאים לרתיחה.
- 5 עם הרתיחה מחזירים את הטופו ומחלישים את האש. בודקים שהגזר התרכך ובמידה וכן מכבים את האש. מוסיפים את הכרוב, מערבבים ומגישים.
- 6 שינויים ותוספות: ניתן להוסיף/לגרוע ירקות בהתאם להעדפה אישית כמו כוסברה, בצל ירוק, נבטים ובוטנים קצוצים.
- 7 בתיאבון
הערך התזונתי לא כולל את שבבי הצ`ילי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
9.4% |
25.1% |
24.4% |
41.1% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב