דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 136 גרם למנה\יחידה (2 פיצות עגולות (8 מנות כל פיצה))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פיצה עם חצילים
פיצה ביתית בתוספת חצילים על מחבת פסים
  • 1 בקערת המיקסר עם וו הלישה מערבבים את הקמח עם השמרים. מוסיפים בהדרגה את הסוכר, המלח והשמן. מוסיפים את המים בהדרגה עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה. מכסים את הבצק במגבת ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
  • 2 מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים כל חלק לעיגול ומעבירים לתבנית עגולה. משתדלים שהשוליים יהיו יותר גבוהים (לא חובה) ומשאירים כך לתפיחה נוספת של כ- 10-15 דקות.
  • 3 בינתיים מערבבים את כל מצרכי הרוטב בקערה.
  • 4 פורסים את החצילים בעובי הרצוי. כל פרוסה חותכים לחצי, מברישים במעט שמן זית, מטגנים על מחבת פסים חמה משני הצדדים עד שנוצרים פסים בחציל ומצננים.
  • 5 מורחים את רוטב העגבניות על הבצק, מפזרים מעל גבינה צהובה, מניחים את פרוסות החציל המטוגנות ומעל מפזרים מוצרלה מגורדת.
  • 6 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ- 7-10 דקות, עד שהשוליים משחימים והגבינה מבעבעת. מתקבלת פיצה חצילים ביתית מושלמת!
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להשתמש גם בגבינת גאודה מגורדת.

זמן ההכנה כולל את זמן התפחת הבצק. שיטת ההכנה כוללת גם את טיגון החצילים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.1% 14.6% 23% 61.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.18 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב