מצרכים למתכון
6 מנות/יחידות, 128 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
- להשרית הבצל
- בצל - 2 יחידות גדולות - סה"כ (644 גרם)
- חלב - 3 כוסות
- רוטב צ`ילי מתוק או חריף - כף אחת
- הציפוי
- קמח לבן - 2 כפות גדושות - סה"כ (50 גרם)
- קורנפלור - כף (9 גרם)
- הטיגון
- שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
- לבזיקה מעל
- מלח - 3 קורט
אופן הכנת המתכון
- תוספותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- עד חצי שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
בצל מטוגן בציפוי פריך וטעים
- 1 בקערה מערבבים את החלב ורוטב הצ`ילי, ומשרים בהם את הבצל (רוצי למשך שעה, ניתן פחות לפי הצורך). לאחר ההשריה שופכים את החלב ומשאירים את הבצל.
- 2 מערבבים היטב בקערה את הקמח והקורנפלור. מוסיפים את טבעות הבצל ומערבבים עם הידיים עד שכל הטבעות מופרדות ומצופות.
- 3 מחממים שמן בצ`יפסר או בכלי קטן לטיגון עמוק עד שהוא חם מאוד (כ- 200 מעלות), ומכניסים חופן מהטבעות המצופות לתוך השמן. מטגנים עד להזהבה, מוציאים לצלחת עם נייר סופג ובוזקים מעט מלח. אגב, אפשר גם לטגן בשמן חצי עמוק וזה גם יוצא מעולה.
- 4 נותנים לשמן כמה שניות להתחמם שוב, מכניסים חופן נוסף לטיגון וכן הלאה. מומלץ להימנע מלהכניס כמות גדולה מדי של בצל לשמן כדי לא להוריד בבת אחת את הטמפרטורה שלו, מה שיאריך את זמן הטיגון ויהפוך את הבצל לסמרטוטי וספוג בשמן.
- 5 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
מומלץ להוסיף לאורז, פירה, כיסונים ועוד, או סתם לנשנוש. ניתן להחליף את החלב במים.
הערך התזונתי לא כולל את החלב והצ`ילי המתוק/החריף להשריה (מכיוון שכמות קטנה מהם נספגת בבצל בפועל). כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בבצל לאחר הטיגון. לטיגון אופטימלי מומלץ להשתמש בשמן עמוק (כפי שמופיע במתכון) אך ניתן גם לטגן במחבת בשמן חצי עמוק.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
4.7% |
29.9% |
7.4% |
58% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב