דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 43 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל העוגיות שקורצים)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגיות ריבה מבצק פריך
עוגיות ריבה בטעם של פעם
  • 1 מערבבים את כל חומרי הבצק (מלבד הקמח שאותו מוסיפים לקראת הסוף), עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר למשך חצי שעה מינימום. הערה חשובה: לא להתעסק עם הבצק יותר מדי: מינימום לישה, מינימום חימום הבצק עם הידיים. חשוב לעבוד עם בצק פריך שהוא קר, אחרת הבצק הולך לאיבוד.
  • 2 מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעלה בעובי שרוצים. קורצים עוגיות עם חותכן פרח - אחד שלם והשני עם חור.
  • 3 מסדרים בתבנית את הפרחים כך שיהיו זוגות.
  • 4 מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 10-15 דקות עד הזהבה קלה מאוד.
  • 5 מוציאים מהתנור, מקררים ומורחים ריבה על החלק השלם בלי החור. סוגרים עליו את החתיכה עם החור וכך יוצאת בסופו של דבר צורה של פרח (דוגמא בתמונה).
  • 6 מפזרים אבקת סוכר לקישוט.
  • 7 בתיאבון חיוך

ניתן לאפות את העוגיות יחד עם הריבה: שמים מעט ריבה במרכז העוגיה, סוגרים ואופים באותו אופן. אם שמים מעט ריבה זה לא נוזל לכל הכיוונים. לעוגיה עם מילוי (ראו תמונה שנייה): מרדדים את הבצק, קורצים עיגולים ושמים בכל עיגול מטבע שוקולד, קוביית שוקולד או שוקולד מומס אבל לא נוזלי. סוגרים את העיגול לכדור (כמו שממלאים קובה) ושמים בתבנית. אופים בחום של 180 מעלות עד הזהבה קלה (10-15 דקות). מוציאים ומפזרים אבקת סוכר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 26.2% 6.4% 67.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.36 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב