דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 99 גרם למנה\יחידה (כ- 20 פרוסות מ- 2 כיכרות לחם)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לחם שיפון מקצועי להכנה ביתית
לחם מחמצת שיפון טעים ועשיר
  • הכנת שלב א` - בצק מקדים:
  • 1 מערבבים היטב את קמח השיפון ביחד עם המים והמחמצת.
  • 2 מורידים מהתערובת 100 גרם חזרה לצנצנת, כך שמשאירים 800 גרם מהתערובת לתסוס למשך 6-10 שעות (תלוי בטמפרטורת החדר).
  • הכנת שלב ב`:
  • 1 לוקחים את כל התערובת שבינתיים תססה ומלאה בבועות ומוסיפים את כל המצרכים של שלב ב` (במידה ומכינים בתבנית מוסיפים 350 מ"ל מים חמימים, כך הבצק יהיה רך ולא קשיח, אבל הלחם יעלה ויהיה אוורירי יותר). המתכון מתאים לשתי כיכרות של 1 ק"ג כל אחת. במידה ומכינים בתבניות (מומלץ!) יש לקחת תבניות לחם רחבות בגודל משוער של 20x10 ס"מ, לרפד בנייר אפייה ולשמן קלות בשמן זית.
  • 2 מתפיחים את הבצק בתבניות למשך כ- 3-4 שעות (עד שהוא מכפיל את עצמו ומקבל צורה נפוחה כיפתית).
  • 3 אופים את הלחמים בתנור כ- 15 דקות (עם אידוי) בחום של 240 מעלות צלזיוס + 40 דקות נוספות (ללא אידוי) בחום של 210 מעלות צלזיוס.
  • 4 מניחים למנוחה בצד לאחר האפייה למשך כמה שעות. הלחם יצבור את הטעמים של התבלינים שבפנים.
  • 5 מתקבל לחם שיפון מהסרטים - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף זרעים נוספים כמו פרג או פשתן לפי הטעם.

ציוד נדרש: משקל מטבח ביתי.

הערך התזונתי לא כולל את המחמצת, אבקת הגלוטן והקימל הטחון (או הכוסברה הטחונה).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.5% 5.8% 10.8% 72.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.07 (0.08 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב