דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 96 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הריבועים)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מרקיז שוקולד ונוגט
מרקיז שוקולד ביתי פשוט מושלם
  • 1 חשוב! תערובת האגוזים (סה"כ 460 גרם תערובת אגוזים - כל מה שיש לכם בבית) צריכה להיות טיפה חמימה. אפשר לקלות בתנור או לחמם בפולסים במיקרוגל כמה שניות עד שהם נעימים למגע.
  • 2 בסיר בינוני שמים את החמאה, הדבש, הסוכר ואבקת הקקאו, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומוסיפים את הפרלינה. מבשלים על אש נמוכה עוד דקה תוך כדי לערבוב עד שהפרלינה מעורבבת היטב ומכבים את האש.
  • 3 שופכים לתערובת הפרלינה את האגוזים ומערבבים היטב עד שהכל מכוסה. שופכים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומהדקים היטב. שמים במקרר להתייצבות מלאה (כשעתיים).
  • 4 הכנת השכבה השנייה: בקערה מתאימה למיקרוגל ממיסים את השוקולד המריר והלבן בפולסים. כשהתערובת מומסת היטב מוסיפים את הפרלינה, מערבבים היטב, שופכים על שכבת האגוזים שלנו ומחזירים למקרר לעוד שעה-שעתיים עד שהשכבה יציבה.
  • 5 הכנת הציפוי: ממיסים במיקרוגל את השוקולד וקרם הקוקוס בפולסים עד שהשוקולד כמעט נמס. מערבבים היטב (אם השוקולד לא נמס מהערבוב - הכניסו לעוד 10 שניות). שופכים על השכבה השנייה ולמקרר ללילה עד שהכל מתייצב.
  • 6 חותכים בעזרת סכין חמה (טבולה במים חמים) לרצועות ואז לריבועים בגודל של 4x4 ס"מ. שומרים במקרר.
  • 7 תיהנו ובתיאבון חיוך
  • טיפים וגיוונים:
  • 1 מחית פרלינה (נוגט) קונים בחנויות אפייה.
  • 2 למי שרוצה לגוון או מסיבה כזו או אחרת לא משיג פרלינה - אפשר לגוון עם ממרח חלבה/חמאת בוטנים (טבעית בלבד!) באותן כמויות.
  • 3 למי שמעוניין להפוך את המרקיז לפרווה - להחליף את החמאה במרגרינה, לוודא שהשוקולד המריר הוא פרווה ובמקום שוקולד לבן חלבי לקנות שוקולד לבן פרווה (יש צמקאו לבן).
  • 4 אני עשיתי תערובת של פיסטוק, פקאן טבעי, שקדים וצנוברים סה"כ 460 גרם. אתם תשתמשו במה שיש בבית ואתם אוהבים.

ציוד נדרש: תבנית 20x20.

עוגה שחותכים לריבועים קטנים עם שלוש שכבות - בין ממתק פריך לעוגה דחוסה. מתכון ללא אפייה, ללא ביצים וללא גלוטן - מה שמתאים גם לפסח אבל לא רק.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3% 42.2% 8.4% 46.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.77 (0.81 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב