דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 67 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הבורקסים)

  • הבצק
  • קמח לבן - אריזת נייר (1000 גרם)
  • חומץ 5% - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • מלח - כף שטוחה
  • מים -  כוסות - סה"כ (360 מ"ל)
  • שמן לכיסוי כדורי הבצק - תלוי בגודל התבנית
  • המילוי
  • תרד - חבילה (250 גרם)
  • בולגרית - 350 גרם
    או גבינת פטה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
בורקס תרד
  • הכנת הבצק:
  • 1 מערבבים היטב את כל מצרכי הבצק (את המים בהדרגה לפי הצורך).
  • 2 לשים היטב את הכל עד שהבצק הומוגני ורך מעט.
  • 3 יוצרים כדורים בגודל של כדור פינג פונג (45 גרם לכדור) ומסדרים אותם אחד על השני בתבנית, מוזגים עליהם שמן לכיסוי ומשרים אותם למשך כשעה.
  • 4 מועכים קלות את כדורי הבצק שיכוסו בשמן (כיסוי השמן הינו במקום החמאה או המרגרינה בבצק).
  • הכנת המילוי:
  • 1 לאחר ניקוי התרד (הוצאת העוקץ ושטיפתו), מרתיחים מים וחולטים אותו.
  • 2 מוציאים את התרד, מקררים, סוחטים וחותכים דק.
  • 3 מרסקים את הגבינה המלוחה ומערבבים עם התרד החלוט.
  • הכנת הבורקס:
  • 1 לוקחים כדור בצק, מרדדים למלבן קטן, מורחים את המילוי בצד המלבן ומגלגלים לרולדה קטנה. לאחר מכן מגלגלים שוב לצורת ברלה.
  • 2 ניתן למרוח בביצה טרופה ולפזר שומשום, קצח או שניהם יחד.
  • 3 אופים בחום של 170 מעלות למשך כחצי שעה עד שהבורקסים משחימים.
  • 4 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את השמן לכיסוי כדורי הבצק.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 4.7% 16.2% 78.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.05 (0.05 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב