דלג לתוכן העמוד

סרגל נגישות

 

מוצרים ומאכלים (7,582)
|
|
בכל האתר

קובנה ביתית

קובנה ביתית ליום שבת בבוקר - אחד המתכונים המסורתיים (והטעימים) מהמטבח התימני 284 קלוריות למנה, 315 קלוריות ל-100 גרם.
מיטל אלימלך, בלוגרית אוכל
|
|
שתף ב-
27.02.2017
דירוג: 
5 (2 הצבעות)
התחבר על מנת לדרג
קובנה ביתית
קובנה ביתית
קובנה ביתית
123
אין על קובנה של שבת בבוקר
סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)284315
חלבונים (גרם)56
פחמימות (גרם)3741
שומנים (גרם)1315
סימון תזונתי מלא למתכון
  • אחרסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
3322 קלוריות
קובנה
קובנה תימנית ביתית לשבת
3322 קלוריות עבור כל המתכון
למתכון »
462 קלוריות
ג`חנון
ג'חנון תימני בנוסח ביתי טעים ביותר עם ביצים קשות, רסק...
462 קלוריות עבור מנה\יחידה
למתכון »
12 מנות/יחידות: תלוי בגודל המנה.
ציוד נדרש: סיר ג`חנון מאלומיניום בגודל בינוני-גדול.
1. מכניסים אל קערת המיקסר את הקמח, הסוכר, השמרים הטריים, השמן והמים, ומעבדים במהירות בינונית למשך כ- 3-4 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל כ- 5 דקות נוספות.
2. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו. בינתיים מוציאים את החמאה מהמקרר להתרככות.
3. משמנים קלות משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק בידיים משומנות גם הן. לשים את הבצק מעט ומחלקים אותו ל- 6 כדורים שווים בגודלם.
4. משמנים מעט את סיר הג`חנון. מעבירים את החמאה לקערית קטנה ומערבבים לתוכה את השמן.
5. לוקחים כדור בצק ופותחים אותו היטב עם הידיים - מלטפים את העלה מהפנים כלפי חוץ תוך כדי מתיחת הבצק. ניתן גם לרדד עם מערוך משומן לעלה מתוח ויפה.
6. מורחים בנדיבות מתערובת החמאה והשמן על כל העלה ומגלגלים לרולדה. ?משבללים? את הרולדה לצורת שבלול ומניחים בסיר המשומן. פותחים כך את כל הכדורים ומסדרים יפה בסיר. מכסים את הסיר בניילון נצמד (לא במכסה של הסיר) ומניחים בצד לשעה נוספת של התפחה.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות במשך שעה וחצי או עד שהקובנה חומה ואפויה. רבע שעה לפני תום האפייה הופכים את הסיר על פניו וממשיכים לאפות את הזמן הנותר.
8. בתיאבון חיוך

הערות:

1. ניתן לאפות מראש ולהקפיא. במקרה הזה מפשירים את הקובנה לילה במקרר (ליל שישי) ומכניסים לתנור בבוקרו של יום שבת למשך שעתיים או על הפלטה.
2. אם רוצים לאפות את הקובנה במהלך ליל שבת אופים תחילה במשך שעה בחום של 200 מעלות ולאחר מכן מנמיכים את טמפרטורת התנור ל- 100 מעלות וממשיכים לאפות עד שבת בבוקר.
3. מגישים לצד עגבניות מרוסקות וביצים קשות.

הערך התזונתי לא כולל את תוספת הביצה ורסק העגבניות.

המתכון באדיבות מיטל אלימלך
סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)284 קלוריות315 קלוריות
חלבונים5 גרם6 גרם
פחמימות37 גרם41 גרם
מתוכן סוכרים5 גרם6 גרם
שומנים13 גרם15 גרם
מתוכם שומן רווי4 גרם4 גרם
כולסטרול15 מ"ג17 מ"ג
נתרן558 מ"ג620 מ"ג
מים22 גרם24 גרם
ויטמין B (סה"כ)1 מק"ג1 מק"ג
ויטמין B20 מ"ג0 מ"ג
סידן1 מ"ג1 מ"ג
ברזל0 מ"ג0 מ"ג
מגנזיום0 מ"ג0 מ"ג
אבץ0 מ"ג0 מ"ג
אשלגן0 מ"ג0 מ"ג
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.

*

*

*
יש להזין את המספרים המופיעים למטה
Captcha image

קישורים יהפכו באופן אוטומטי ללחיצים
 

בשליחת תגובה אני מקבל את תנאי השימוש באתר.

/ /

     

איך הניוזלטר נראה? צפה בדוגמא
130 קלוריות
לחם שקדים וטחינה ללא גלוטן
לחם שקדים וטחינה רך בעל טעם...
130 קלוריות עבור מנה\יחידה
למתכון »
329 קלוריות
לחם שום וזיתים
לחם ביתי מבצק שמרים נהדר בתוספת שיני שום מרוסקות וטבעות...
329 קלוריות עבור מנה\יחידה
למתכון »
התפלגות הערך התזונתי במתכון
ההתפלגות שמוצגת מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים תזונתיים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד
פיצה מבצק שמרים ללא התפחה
פיצה מבצק שמרים ללא התפחה
312 קלוריות
מג`דרה
מג`דרה ביתית עם כורכום בתוספת עדשים ירוקות ונגיעות שום - תוספת נפלאה לארוחה