דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 100 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פרוסות חצילים אפויות בתנור
מעדן לחובבי החצילים
  • 1 לחמם מראש את התנור ל- 200 מעלות טורבו + חום עליון ותחתון.
  • 2 לחתוך לחצאי פרוסות את החצילים ולהניח בקערה גדולה.
  • 3 להכין את הרוטב: לערבב את המלח עם שמן הזית ו- 2 כפות מים, ולטרוף באמצעות מזלג. להוסיף את כף המים השלישית ולטרוף שנית.
  • 4 למזוג מיד את הרוטב על החצילים (לוודא שכל הפרוסות מצופות ברוטב), ולהניח את הפרוסות בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משומן (שכבה אחת).
  • 5 למזוג מעל את הרוטב שנשאר בקערה, לאפות בתנור החם עד להזהבה (כ- 15 דקות, אך זה משתנה בהתאם לתנור ולכן כדאי לבדוק תוך כדי האפייה כמובן) ולהפוך לצד השני לאפייה קצרה.
  • 6 להניח לחצילים להתקרר ולהעביר לקערת הגשה.
  • 7 לערבב את מצרכי הרוטב הפיקנטי ולמזוג מעל החצילים האפויים.
  • 8 לאחסן במקרר עד להגשה (עדיף למשך לילה לספיגת טעמים).
  • 9 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. לפני זמן מה שאלה אותי האורחת איך יוצאים לי חצילים אפויים עסיסיים כל כך, אז סיפרתי לה את סודי... והוא מובא כאן גם לכם.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
13.3% 33.6% 4.8% 48.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.63 (0.84 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב