דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 140 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • החציל
  • חציל - יחידה בינונית (330 גרם)
    חתוך לפרוסות (לא עד הסוף)
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    כמות השמן שנספגת בטיגון
  • הטחינה
  • טחינה 100% שומשום - 1/2 כוס - סה"כ (75 גרם)
  • מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • מיץ לימון - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    סחוט טרי
  • מלח - כפית שטוחה
  • פטרוזיליה - 1/4 כוס-קצוץ - סה"כ (13 גרם)
  • הקישוט
  • צנוברים - 1/4 כוס - סה"כ (33 גרם)
    קלויים

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חציל מטוגן בשמן עמוק עם טחינה
סלט חצילים שכל אחד אוהב
  • 1 לחתוך את החציל לפרוסות אך לא עד הסוף, כך שתיווצר מניפה כמו בתמונה.
  • 2 לטגן בשמן עמוק במחבת שתכיל את גודל החציל. בזמן הטיגון להפריד מעט את הפרוסות כדי שהשמן יגיע לכל המקומות.
  • 3 להוציא את החציל מהשמן בעדינות ולהעביר אל נייר סופג לספיגת שמן מיותר.
  • 4 להעביר אל צלחת הגשה שמלאה בתחתית בטחינה מוכנה.
  • 5 לזלף טחינה גם מעל החציל לקישוט ומעל הטחינה לפזר צנוברים קלויים.
  • 6 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בחציל לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן חצי עמוק. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. ניתן לקשט את צידי החציל עם קוביות מעגבניה אחת וגם עליהן לפזר מלח, פלפל שחור, שום למי שאוהב ומיץ לימון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.3% 60.6% 12.7% 22.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.73 (1.97 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב