סיגרים מתוקים במילוי תפוחים לראש השנה
1. להוציא את עלי הפילו מהפריזר ולהפשיר למשך לילה במקרר.
2. לחמם מראש את התנור לחום של 180 מעלות.
3. להוציא את עלי הפילו, לפרוס ולהניח עליהם מגבת לחה.
4. לקלף את התפוחים, להסיר את הליבה ולחתוך לקוביות.
5. לבשל במחבת רחבה תוך כדי בחישה את הסוכר, קוביות התפוחים, הצימוקים, ההל הטחון והברנדי עד לריכוך (כ- 10 דקות). להסיר את מלית התפוחים מהאש, לסנן ולצנן.
6. לרסס ספריי שמן על משטח עבודה, להניח 3 עלי פילו ולמשוח אותם בשמן בעזרת מברשת. לחתוך אותם ל- 4 ריבועים, למלא כל ריבוע במרכז עם כף ממלית התפוחים ולגלגל לסיגר (כך להכין את כל המאפים).
7. למשוח את הסיגרים בשמן ולפזר אבקת סוכר.
8. להניח בתבנית אפייה (מרופדת בנייר אפייה) במרווחים ולאפות כ- 12 דקות עד להזהבה. לצקת מעל כל סיגר פיסטוק קצוץ ודבש.
9. להגיש חם או קר. בתיאבון
שיטת ההכנה כוללת גם בישול.