דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 142 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המאפים)

  • בצק הפילו
  • פילו - קופסת קרטון (500 גרם)
    מופשר לילה במקרר
  • המלית
  • תפוח עץ ללא קליפה - 5 יחידות בינוניות - סה"כ (850 גרם)
    מזן גרני סמיט
  • סוכר - 1/2 כוס - סה"כ (90 גרם)
  • צימוקים - 2 כפות - סה"כ (42 גרם)
    בהירים
  • הל - כפית שטוחה
    טחון
  • ברנדי - כף (10 מ"ל)
    או ליקר קלבדוס
  • לשימון הבצק
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • לפיזור מעל
  • אבקת סוכר - 2 כפות - סה"כ (32 גרם)
  • לקישוט
  • פיסטוק - חופן (33 גרם)
    קצוצים דק (טבעיים ולא קלויים)
  • דבש - 1/4 כוס - סה"כ (86 גרם)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מאפה פילו במלית תפוחים
סיגרים מתוקים במילוי תפוחים לראש השנה
  • 1 להוציא את עלי הפילו מהפריזר ולהפשיר למשך לילה במקרר.
  • 2 לחמם מראש את התנור לחום של 180 מעלות.
  • 3 להוציא את עלי הפילו, לפרוס ולהניח עליהם מגבת לחה.
  • 4 לקלף את התפוחים, להסיר את הליבה ולחתוך לקוביות.
  • 5 לבשל במחבת רחבה תוך כדי בחישה את הסוכר, קוביות התפוחים, הצימוקים, ההל הטחון והברנדי עד לריכוך (כ- 10 דקות). להסיר את מלית התפוחים מהאש, לסנן ולצנן.
  • 6 לרסס ספריי שמן על משטח עבודה, להניח 3 עלי פילו ולמשוח אותם בשמן בעזרת מברשת. לחתוך אותם ל- 4 ריבועים, למלא כל ריבוע במרכז עם כף ממלית התפוחים ולגלגל לסיגר (כך להכין את כל המאפים).
  • 7 למשוח את הסיגרים בשמן ולפזר אבקת סוכר.
  • 8 להניח בתבנית אפייה (מרופדת בנייר אפייה) במרווחים ולאפות כ- 12 דקות עד להזהבה. לצקת מעל כל סיגר פיסטוק קצוץ ודבש.
  • 9 להגיש חם או קר. בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.1% 8.9% 7% 82%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.1 (0.1 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב