דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סיגרים מתוקים במילוי תפוחים לראש השנה

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 142 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המאפים)

  • בצק הפילו
  • פילו - קופסת קרטון (500 גרם)
    מופשר לילה במקרר
  • המלית
  • תפוח עץ ללא קליפה - 5 יחידות בינוניות - סה"כ (850 גרם)
    מזן גרני סמיט
  • סוכר - 1/2 כוס - סה"כ (90 גרם)
  • צימוקים - 2 כפות - סה"כ (42 גרם)
    בהירים
  • הל - כפית שטוחה
    טחון
  • ברנדי - כף (10 מ"ל)
    או ליקר קלבדוס
  • לשימון הבצק
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • לפיזור מעל
  • אבקת סוכר - 2 כפות - סה"כ (32 גרם)
  • לקישוט
  • פיסטוק - חופן (33 גרם)
    קצוצים דק (טבעיים ולא קלויים)
  • דבש - 1/4 כוס - סה"כ (86 גרם)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להוציא את עלי הפילו מהפריזר ולהפשיר למשך לילה במקרר.
  • 2 לחמם מראש את התנור לחום של 180 מעלות.
  • 3 להוציא את עלי הפילו, לפרוס ולהניח עליהם מגבת לחה.
  • 4 לקלף את התפוחים, להסיר את הליבה ולחתוך לקוביות.
  • 5 לבשל במחבת רחבה תוך כדי בחישה את הסוכר, קוביות התפוחים, הצימוקים, ההל הטחון והברנדי עד לריכוך (כ- 10 דקות). להסיר את מלית התפוחים מהאש, לסנן ולצנן.
  • 6 לרסס ספריי שמן על משטח עבודה, להניח 3 עלי פילו ולמשוח אותם בשמן בעזרת מברשת. לחתוך אותם ל- 4 ריבועים, למלא כל ריבוע במרכז עם כף ממלית התפוחים ולגלגל לסיגר (כך להכין את כל המאפים).
  • 7 למשוח את הסיגרים בשמן ולפזר אבקת סוכר.
  • 8 להניח בתבנית אפייה (מרופדת בנייר אפייה) במרווחים ולאפות כ- 12 דקות עד להזהבה. לצקת מעל כל סיגר פיסטוק קצוץ ודבש.
  • 9 להגיש חם או קר. בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של חיה אילונה דר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)291205
חלבונים (גרם)4.63 3.26
פחמימות (גרם)5538
מתוכן סוכרים (גרם)25.38 17.85
שומנים (גרם)5.95 4.19
מתוכם שומן רווי (גרם)0.52 0.37
נתרן (מ"ג)134.1494.35
סיבים תזונתיים (גרם)1.43 1
מים (גרם)63.2744.5
ויטמין A (מק"ג)2.191.54
ויטמין B (מ"ג)0.390.27
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.150.11
ויטמין B5 (מ"ג)0.070.05
ויטמין B6 (מ"ג)0.090.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1.651.16
ויטמין C (מ"ג)3.172.23
ויטמין E (מ"ג)0.10.07
ויטמין K (מק"ג)0.550.39
סידן (מ"ג)9.836.91
ברזל (מ"ג)0.290.2
מגנזיום (מ"ג)8.15.7
זרחן (מ"ג)26.0218.3
אבץ (מ"ג)0.140.1
אשלגן (מ"ג)124.7787.77
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.40.28
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.390.27
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.650.46
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.630.44

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.1% 8.9% 7% 82%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.1 (0.1 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.