דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 76 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת ריבת משמש
  • 1 להכניס למעבד מזון או למיקסר עם וו גיטרה את החמאה הקרה, אבקת הסוכר, סוכר הוניל, תמצית הוניל, גרידת הלימון, הקמח והשקדים הפרוסים, וללוש עד לקבלת בצק עדין ורך מאוד.
  • 2 להוציא את הבצק אל משטח העבודה, לאסוף את הבצק לכדור, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לכחצי שעה למנוחה.
  • 3 להוציא מהמקרר ולחלק את הבצק לשני חלקים. לקחת את נייר האפייה שגזרנו לפי גודל התבנית, להניח אותו על משטח העבודה, לקמח היטב ולהניח עליו את הבצק. לפזר מעט קמח מעל הבצק ולהניח עליו את נייר האפייה הנוסף. ללוש את הבצק בעדינות לפי גודל התבנית (יהיה בצק נותר).
  • 4 להרים בעדינות את הבצק עם הנייר התחתון, להניח בתבנית כאשר נייר האפייה למטה.
  • 5 למרוח בנדיבות את הריבה, ליישר ולפזר מעל את השקדים הפרוסים.
  • 6 לקחת את הבצק שנותר ולגרר אותו במגרדת מעל העוגה. למי שיש מטריצה (תבנית פלסטיק של קונדיטורים) ויודע לעבוד איתה - עדיף, זה נותן צורה יפה לעוגה, אני לא הצלחתי. אפשרות אחרת היא לעשות רצועות של שתי וערב.
  • 7 לאפות בתנור בחום של 170 מעלות למשך כ- 50 דקות עד שהעוגה מזהיבה. להוציא מהתנור ולהניח את התבנית על רשת לקירור.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אני מרחתי על העוגה מעט סירופ דובדבנים שצמצמתי אותו בבישול לעוגה אחרת, שהוסיף טעם נפלא לעוגה ולכן העוגה גם קיבלה צבע אדום.

ציוד נדרש: תבנית אפייה בגודל 24 - אני הכנתי בגודל 26, יצאה קצת נמוכה. 2 ניירות אפייה - אחד לגזור לפי גודל התבנית.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.3% 30.7% 6.7% 61.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.45 (0.46 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב