דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 235 גרם למנה\יחידה (כ- 6 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
ברוקולי מבושל
תוספת ברוקולי מבושל לארוחה
  • 1 חותכים את פרחי הברוקולי לחתיכות של פרחים.
  • 2 שוטפים אותם היטב וממלאים סיר מים גדול עם חומץ וחצי כפית מלח.
  • 3 מכניסים את הברוקולי, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.
  • 4 מסננים אותם ושוטפים היטב שלא נרגיש את הטעם של החומץ.
  • 5 בסיר שטוח שופכים 2 כוסות מים, 4 כפות שמן וכפית מלח.
  • 6 מסדרים את הברוקולי, מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את האש ומבשלים עוד שעה עד לריכוך הברוקולי ומגישים.
  • 7 תוספת מצויינת לאורז לבן.
  • 8 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן להפחית בכמות השמן לחצי ואז המתכון בהחלט דיאטטי. בבישול במים רוב ערכו התזונתי של הברוקולי עובר למים, ולכן באופן כללי ממליצה לאדות או לבשל בתנור את הירק. כמו כן, ככל שזמן הבישול ארוך יותר (כאן במתכון כחצי שעה) - הערך התזונתי יורד.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.8% 47.9% 9.3% 30%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.22 (1.81 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב