דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תוספת ברוקולי מבושל לארוחה

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 235 גרם למנה\יחידה (כ- 6 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 חותכים את פרחי הברוקולי לחתיכות של פרחים.
  • 2 שוטפים אותם היטב וממלאים סיר מים גדול עם חומץ וחצי כפית מלח.
  • 3 מכניסים את הברוקולי, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.
  • 4 מסננים אותם ושוטפים היטב שלא נרגיש את הטעם של החומץ.
  • 5 בסיר שטוח שופכים 2 כוסות מים, 4 כפות שמן וכפית מלח.
  • 6 מסדרים את הברוקולי, מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את האש ומבשלים עוד שעה עד לריכוך הברוקולי ומגישים.
  • 7 תוספת מצויינת לאורז לבן.
  • 8 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן להפחית בכמות השמן לחצי ואז המתכון בהחלט דיאטטי. בבישול במים רוב ערכו התזונתי של הברוקולי עובר למים, ולכן באופן כללי ממליצה לאדות או לבשל בתנור את הירק. כמו כן, ככל שזמן הבישול ארוך יותר (כאן במתכון כחצי שעה) - הערך התזונתי יורד.
- פרסומת -

כנסו: ספר המתכונים של Rebeka Ben Haim

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)80 קלוריות34 קלוריות
חלבונים1.3 גרם0.6 גרם
פחמימות4 גרם2 גרם
מתוכן סוכרים778.4 מ"ג331.2 מ"ג
שומנים6.9 גרם2.9 גרם
מתוכם שומן רווי535.2 מ"ג227.8 מ"ג
מתוכם שומן טראנס26.3 מ"ג11.2 מ"ג
נתרן903.4 מ"ג384.4 מ"ג
סיבים תזונתיים1.8 גרם0.8 גרם
מים209.8 גרם89.3 גרם
ויטמין A43.1 מק"ג18.3 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)931.3 מק"ג396.3 מק"ג
ויטמין B135.3 מק"ג15 מק"ג
ויטמין B268.9 מק"ג29.3 מק"ג
ויטמין B3309.7 מק"ג131.8 מק"ג
ויטמין B5345 מק"ג146.8 מק"ג
ויטמין B6112 מק"ג47.7 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B960.5 מק"ג25.7 מק"ג
ויטמין C36.3 מ"ג15.5 מ"ג
ויטמין E2 מ"ג0.8 מ"ג
ויטמין K83.8 מק"ג35.6 מק"ג
סידן27.7 מ"ג11.8 מ"ג
ברזל383.1 מק"ג163 מק"ג
מגנזיום13.4 מ"ג5.7 מ"ג
זרחן37.5 מ"ג16 מ"ג
אבץ270.3 מק"ג115 מק"ג
אשלגן164.3 מ"ג69.9 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות2 גרם0.8 גרם
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3675.8 מ"ג287.6 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 61.3 גרם0.6 גרם
חומצות שומן חד בלתי רוויות4.2 גרם1.8 גרם
חומצת שומן אולאית-אומגה 94.1 גרם1.8 גרם

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.8% 47.9% 9.3% 30%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.