דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 454 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • אופן הכנת הברוקולי:
  • 1 לפרק את ראש הברוקולי לפלחים נפרדים.
  • 2 להרתיח מספר דקות במים רותחים.
  • 3 להעביר למסננת ולשטוף במים קרים.
  • אופן הכנת הפירה:
  • 1 לקלוף את תפוחי האדמה, לשטוף ולפרוס לפרוסות.
  • 2 למלא סיר במים בגובה תפוחי האדמה ולהרתיח עד שיתרככו.
  • 3 להוסיף לסיר מרגרינה, מרק עוף, מלח ופלפל שחור.
  • 4 כאשר תפוחי האדמה רכים מאוד לכבות את האש.
  • 5 להוציא את תפוחי האדמה מן הסיר ולמעוך אותם למחית בעזרת ממחה או מטחנת ירקות.
  • 6 לטגן את הבצל הקצוץ במעט שמן ולקרר.
  • 7 להוסיף את הבצל המטוגן אל ממחה תפוחי האדמה ולערבב קלות עד שהפירה אחיד.
  • 8 לסדר את פירה תפוחי האדמה בכלי ולסדר עליו את פרחי הברוקולי.
  • 9 לתבל את התבשיל בפפריקה גרוסה ובבזיליקום.
  • 10 לפני ההגשה לפזר את עלי הפטרוזיליה מעל.
  • 11 בתיאבון !
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
כדי להפוך את המתכון לבריא יותר, מומלץ להמיר את המרגרינה לשמן זית - 2 כפות.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של ברזלי אוצרה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)36280
חלבונים (גרם)8.64 1.9
פחמימות (גרם)6314
מתוכן סוכרים (גרם)6.19 1.36
שומנים (גרם)9.89 2.18
מתוכם שומן רווי (גרם)3.75 0.83
כולסטרול (מ"ג)0.61 0.13
נתרן (מ"ג)754.04165.94
סיבים תזונתיים (גרם)10.6 2.33
מים (גרם)364.7880.28
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)39.298.65
ויטמין B (מ"ג)7.031.55
ויטמין B1 (מ"ג)0.310.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.210.05
ויטמין B3 (מ"ג)4.150.91
ויטמין B5 (מ"ג)1.40.31
ויטמין B6 (מ"ג)0.850.19
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)116.5725.65
ויטמין C (מ"ג)137.0130.15
ויטמין E (מ"ג)0.630.14
ויטמין K (מק"ג)145.0831.93
סידן (מ"ג)78.0517.18
ברזל (מ"ג)2.680.59
מגנזיום (מ"ג)91.1620.06
זרחן (מ"ג)266.6958.69
אבץ (מ"ג)1.360.3
אשלגן (מ"ג)1,664366.2
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.180.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.130.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.6% 10.8% 9.4% 68.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.16 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.