מצרכים למתכון
12 מנות/יחידות, 143 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלביבות)
אופן הכנת המתכון
- מתאבניםסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- עד חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
לביבות טעימות שאפשר לקחת לפיקניק
- 1 לגרר את הקישואים ולקצוץ את הבצל.
- 2 להניח את הירקות במסננת להגרת נוזלים מיותרים (ניתן לעזור להם להגיר את הנוזלים על ידי הנחת משהו כבד מעליהם).
- 3 לקצוץ את הסלרי, הפטרוזיליה והנענע.
- 4 לערבב בקערה את הקמח והמלח, להוסיף בהדרגה את המים עד שמתקבלת עיסה סמיכה וחלקה.
- 5 להוסיף את הירקות והעלים הקצוצים בהדרגה, ולערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה ויציבה לקציצות. אם התערובת מיימית יש להוסיף עוד מעט קמח, אם התערובת יבשה יש להוסיף מעט מים (כמות הנוזלים בירקות שונה מירק לירק).
- 6 ליצור מהתערובת לביבות בגודל הרצוי, להניח על נייר אפייה משומן (לשמן את הקציצות גם בעזרת מברשת מכל הכיוונים) ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות או עד להתייצבות (להיזהר שלא לייבש אותן יתר על המידה).
- 7 להגיש מיד או לאחסן בקופסא סגורה ישר לאחר האפייה (כך הלחות נשמרת). מתקבלות לביבות קישואים טבעוניות פשוט נהדרות!
- 8 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
ניתן גם לטגן את הלביבות משני הצדדים, להעביר לנייר סופג ולהגיש.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
10.9% |
3% |
29.7% |
56.4% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב