דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 48 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הכדורים)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פלאפל סלק
טעים וטבעוני
  • 1 לטחון את גרגירי החומוס המושרים עם הירק, הלחם, הסלק המבושל, השום, אבקת האפייה, הפלפל הירוק החריף והתבלינים, לערבב הכל (אפשר לתקן טעמים) ולהעביר לקערה.
  • 2 לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהניח בצד כחצי שעה למנוחה ולספיגת הטעמים.
  • 3 להכין מהתערובת כדורי פלאפל בידיים משומנות (בגודל הרצוי), ולסדר על נייר אפייה בתבנית/משטח.
  • 4 לחמם את השמן היטב (שמן עמוק) ולטגן את כדורי הפלאפל עד להשחמה. מתקבל פלאפל סלק מיוחד ומקורי!
  • 5 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בכדורי הפלאפל לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן לטיגון עמוק. שיטת ההכנה כוללת גם טחינה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.7% 52.2% 8.9% 31.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.3 (1.61 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב